Miguel Cotto och Sergio Martinez i Empire State Building.

jun 05, 2014
admin

Nyhetsbild_65_Cott_vs_Martinez_i_New YorkStrax dags: Martinez vs Cotto i ”Boxningens Mecka”

 

Big Time Boxing” återvänder till Madison Square Garden i New York på lördagsnatten med mega-matchen mellan Sergio ”Maravilla” Martinez och Miguel Cotto om den ”riktiga” VM-titeln i mellanvikt – officiellt för WBC. Nuförtiden tycks krävas de mest anmärkningsvärda konstellationer för att få till ett megaevent – med samarbete från alla möjliga håll, men frågan är om inte detta tar priset. Superfighten arrangeras av: Miguel Cotto Promotions, Top Rank, DiBella Entertainment & Sampson Boxing i samarbete med Maravilla Box, Tecate & MSG ..!

Världsmästare Martinez presenteras märkligt nog tvåa i arrangemanget, som givetvis styrs till dels av att utmanaren Cotto är med-arrangör, och det är lika självklart pga den senare som matchen förläggs till MSG och New York, dvs hemmaplan för ex-puertoricanen. Då får därmed Argentinas boxningsstolthet finna sig i ”andra fiolen”, så världsmästare han är.

Sergio Martinez är numera 39 år gammal, och sjunger rimligtvis på sista versen av sin fantastiska karriär; står på en record av 51-2-2/28 KO och har hållit VM-titeln i klassiska mellanvikten sedan han besegrade Kelly Pavlik i april 2010 (dessförinnan interim/WBC-kung i lätt mellan 2008-09) och han gör nu sitt sjunde försvar … ja, det vill säga bortsett från WBC:s obegripliga fån-dribbel med dubbla mästare en tid, då man kallade riktiga kungen Martinez för ”Diamond”-champion och utnämnde Julio Cesar Chavez Jr till ”ordinarie” .. ett otyg som givetvis tog tvärslut när ”Maravilla” besegrade Chavez 2012.

Miguel Cotto är fyrfaldig VM-kung i tre viktklasser (WBO-VM/lätt welter 2004-06; WBA-VM/welter 2006-08; WBO-VM/welter 2009; WBA-VM/lätt mellan 2010-12), är nu 33 år gammal och har en record på 38-4/31 KO; han avgick obesegrad i lätt welter, men förlorade övriga tre titlar mot jättar i branschen: Antonio Margarito, Manny Pacquiao och Floyd Mayweather .. sedan dess har han slagit ut Margarito i returkamp. Han har en enorm erfarenhet från 21 VM-matcher, men detta är första försöket i mellanvikt – gapar ”Junito” måhända här över för mycket .. hemmaplan och MSG och trogna fans till trots ..? På söndag morgon får vi svaret.

 

Detta är dock inte lördagsnattens enda stora evenemang; sett med nordiska ögon är den utmärkta tävlingen i Schwerin i Tyskland på liknande nivå. Där försvarar Jürgen Braemer sin WBA-VM-titel i lätt tungvikt mot Roberto Bolonti & Cecilia Braekhus försvarar sina WBA/WBC/WBO-titlar i weltervikt mot Jessica Balogun. Denna gala går att följa på Viasat från kl 20.