MIKAELA, HAMPUS, PATRICIA REDO FÖR FREDAG

dec 05, 2016
boXning

img_1706img_1704img_1705
Mikaela Laurén (27-4/12 KO) är redo för sin comeback-match nu på fredag i Rosvalla Arena i Nyköping, då hon tar sig an ungerskan Szilvia Szabados (14-7/5 KO) – hon har tränat hårt för uppgiften och nu senast varit på mini-camp i Malmö med sin nya coach Wally Munteanu, mannen bakom Frida Wallbergs uppgång som VM-drottning. De två har bildat team inför comebacken, och Wally kommer nu att jobba ihop med Lauréns andra coacher Stefan Fernström och Leffe Carlsson.
”Wally är en fin kille och en verkligt bra coach, och det var tveklöst han som gjorde Frida till den champ hon blev. Han kan verkligen boxning och det ska bli härligt att jobba ihop med honom mot nya mål!” Wally å sin sida är smått imponerad av vad han sett av Mikaela i träningen: ”Jag är säker på att Mikaela kan ta sig tillbaka till toppen; det kommer att kräva lite jobb, men jag tror faktiskt att förlusten mot Klara kommer att göra henne än starkare. Nu skall vi bara hålla oss till uppgjord plan i den här matchen och sen gå vidare – och skulle det bli en retur mot Klara så kommer den inte att sluta på samma sätt.”
Mikaelas comeback-match är en sex-rondare i lätt mellanvikt mot Szabados och ligger på förmatch-programmet till WBA International titelfighten mellan Erik Skoglund och Timy Shala.
Med på förmatchprogrammet – som dessvärre kortas av att Daniel Hartvigs match mot Krisztian Santa faller ifrån på grund av sjukdom .. Hartvig har ådragit sig influensa och att nu matcha blir omöjligt – boxar också Patricia Berghult (4-0) i lätt welter mot Monika Antonik (1-0), där Höllviken-tjejen får 6 ronder på sig mot den relativt orutinerade men tuffa och kamp-beredda ungerskan, en 29-åring med kampsporterfarenhet utöver sin enda proffsstart; och dessutom kommer nu Hampus Henriksson (2-0/1 KO) tillbaka till ringen efter nära ett års uppehåll, dock aldrig borta från träningen och med en gedigen sejour hos sin nya coach/manager legenden Jimmy Montoya i Kalifornien. Han möter i en 4-rondare i lätt tungvikt den jämförelsevis ganska erfarne Przemyslaw Binienda (2-8/2 KO), en polsk hårding som trots negativt record gjort ett antal riktigt tuffa matcher på nivå, vunnit sina två segrar på KO/TKO, och bl a i Danmark gått tiden ut mot Shahriyar Weissi och i Tyskland dito mot obesegrade David Saric i november.