MIKAELA LAURÉN FÖRSVARAR VM-TITELN PÅ T&T

feb 06, 2015
admin

Nyhetsbild_223_Laurén_o_Lorissa_Rivas_o_MMM_o_PottsMikaela Laurén har nu skrivit på kontrakten för titelförsvar av sin WBC-titel – det kommer att ske på Trinidad & Tobago i Västindien den 28 mars och motståndare är tuffa f d mellanviktaren Lorissa Rivas, från just T & T och som alltså här får hemmaplan.

Promotor är Boxu Potts och förhandlingarna om matchen inleddes redan vid WBC Convention i Las Vegas i december, med  WBC:s chef för kvinnoboxning Malte Michaelis-Müller på plats, varvid sanktion för vad som i realiteten är ett frivilligt försvar av Mikaela gavs. Nu är det färdigförhandlat och kontrakt skrivna, även om den slutgiltiga klausulen om en eventuell returmatch i Stockholm ännu inte är i detalj spikad.

Båda tjejerna har rätt till en ”uppvärmningsmatch” före VM-fighten. Lorissa Rivas kommer därvid att möta Sharon Warde (8-5-1) i Georgetown i Guyana den 21/2 – en ganska tuff fight. Mikaela kommer att ta sig an, troligen, Kimberly Harris (5-16-1NC, jämnt mot ”alla” inkl Braekhus och Ingman), på Trinidad & Tobago den 28/2 .. där förhandlas fortfarande. Också det är en skapligt tuff fight och blir en bra uppvärmning.

Lorissa ”Lori” Rivas är en 32-årig västindier, numera bosatt i Las Vegas, USA, men har gjort flertalet av sina stora matcher på sin gamla hemmaplan i och runt Port-of-Spain, T & T. Hon har en relativt kort record med 6 segrar och 3 förluster på totalt nio matcher, men hon har mött ruggigt motstånd, och det alltså i viktklassen över den det nu gäller om WBC-VM i super welter/lätt mellanvikt. Hon startade 2006 men slutade efter ett tufft nederlag i andra matchen, men gjorde sen comeback 2009 och har därefter på relativt sporadisk matchning tagit sig rakt upp i eliten. Hon mötte i juli 2011 stentuffa Tori Nelson om WBC:s VM-titel i mellanvikt och förlorade på ett delat domslut men fick redan i december en ny chans, då hon mötte hårdingen Teresa Perozzi (Sverige-bekantning:  oavgjort vs Åsa Sandell i Karlstad ’07) om WBA:s VM i mellanvikt, också det en poängförlust efter tio ronder på delat domslut! Sedan dess har hon vunnit två gånger på KO, men måste alltså nu klara att komma ner i rätt vikt.

”Destiny” Laurén har en betydligt gedignare record på 23-3/8 KO med förvisso ett tufft nederlag om VM i welter mot Cecilia Braekhus, men det var, som hon själv påpekade hos Skavlan förra helgen, i hennes sjunde match (2010) och sedan dess har hon samlat på sig bälten för UBO och WIBA och nu senast i triumfen över Aleksandra Magdziak Lopes WBC:s VM-bälte. Hon har förvisso under vägs förlorat mot Christina Hammer på poäng i Tyskland om WBF/WBO-VM i mellanvikt, fel viktklass för Mikaela, men har under en nu snart sex år lång karriär hållit sig ytterst aktiv och på hög nivå.

 

Mikaela säger: ”Alla detaljer bestämdes egentligen redan i Las Vegas med WBC/Malte M-M på plats, och nu finns de på kontraktet. Lorissa är ju egentligen mellanviktare och både längre och tyngre än jag, men jag hoppas hon skall få det riktigt tufft att gå ner i vikt till VM-gränsen, så att hon blir svag, men å andra sidan hinner hon efter invägningen lägga på sig många kilon. Detta blir tufft, men är samtidigt härligt spännande! 2015 skall bli ett kanonår!”