MIKAELA LAURÈN GÖR BOKSLUT

jul 25, 2018
boXning

Efter diverse dribblande om ännu en fight, en ”het” retur mot Klara Svensson, meddelade igår Mikaela Laurén att det de facto är färdigboxat, trots allt. Förhandlingarna med Klara om en möjlig november-fight rann till sist ut i ’nada’, där ”Destiny” anklagar sin skånska rival för att ha satt en prislapp på sin medverkan som omöjliggjorde kamp. Klara har också nu för media förklarat att enda motivationen för att möta Laurén en gång till – hon vann som bekant deras första möte – vore ett avsevärt ekonomiskt lockbete, annars uteblir poängen. Och med det har inte matchen låtit sig genomföras. En över detta lite bitter Mikaela slår dock härmed igen boken för sin omfattande karriär. Med sorg i hjärtat tackar hon för sig i ett långt instagram igår; hon skriver: Det gör ont. Väldigt ont, i både hjärta och själ. Sista tiden har jag varit ganska låg och ledsen. Poletten har liksom trillat ner nu. Att min idrottskarriär är över. Det känns så otroligt tomt. Nåt saknas mig. Jag har idrottat och tävlat i hela mitt liv. 34 långa, men otroligt roliga, spännande utmanande och framgångsrika år. Men vem är jag nu? Vad ska jag nu satsa på? Vad ska jag fylla mina dagar och drömmar med? Vad ska jag jobba med? Är det nu äntligen dags att försöka ”bli vuxen” vid 42 års ålder? Känns bara så otroligt sorgligt just nu. Jag känner mig ju fysiskt starkare än någonsin, utvecklas hela tiden och tycker fortfarande att det är roligt att boxas. Men, det finns inte så många fler matcher att kämpa för och nån gång måste man lägga handskarna på hyllan. Innan det är för sent och när man fortfarande är på topp. Och jag vill ju ha barn…. Önskar ibland att jag var en man som inte behövde välja, utan bara kunde köra på. Jag kommer alltid fortsätta träna, då det är det bästa jag vet, men det kommer aldrig att vara samma sak. Hoppas jag kan hitta glädjen och nåt annat att brinna för och satsa på. Gärna snart…..

 

Mikaela Laurén, ”Nordic Queen/ Destiny” gjorde totalt 36 proffsmatcher; hon vann 31, varav 13 på KO, och hon förlorade fem. Hon är meritmässigt en av våra absolut främsta damer och hon tog totalt sex titlar/bälten under vägs gång, varav givetvis WBC-VM i lätt mellanvikt 2014-16 är den överlägsna meriten – hon tog den på poäng vs Magdziak Lopes, försvarade mot Cisneros, Retzke, Habazin – men även IBO-VM-segern i Sundsvall i april i år över Verena Kaiser smäller högt. Hon kommer strax att finna en ny utmaning som mor och förälder och som den härliga media-människa hon är hitta nya vinklar på livet.