MIKAELA LAURÉN: HOPPAS KLARA SLÅR HENNE PÅ KÄFTEN!

feb 24, 2017
boXning

IMG_2646Efterdyningarna av den ’besynnerliga’ invägningen i Oslo igår genljuder inom boxningsvärlden, även om man i Norge försöker tona ner betydelsen av det hela – Cecilia Braekhus provvägde på en hotellvåg som visade fel vikt, så när hon kom till den officiella vågen hade hon två kilo att ta ner (!) och därav den panik som följde med bastu och krav på privat vägning, där hon fick ta av allt för att till sist klara stipulerad vikt .. varpå VM-drottningen skrattade bort alltihop när hon väl mötte pressen ..”shit happens” – medan på den svenska sidan ilska och irritation var legio. Klara Svensson misstänkte psykningsförsök, och hade inget snällt alls att säga om sin motståndare, och hon fick oväntat tufft medhåll från Mikaela Laurén, på plats för TV:s räkning – samtidigt som hon tränar för både Wally Munteanu (boxning) och Kristjan Lootus (Let´s Dance) – och hon skrädde inte orden: Det här är otroligt oprofessionellt, så här gör man bara inte och att sen komma och försöka skratta bort det .. nej, nu hoppas jag verkligen att Klara slår henne på käften!” I sitt expert-tips har Laurén dock tippat att Braekhus blir för svår när det väl gäller i ringen. Kvällens ring announcer Michael Buffer tonade dock ner det hela: ”Det visade sig ju inte vara fullt så dramatiskt .. det var bara strul med vikten och det löste sig!” Det hindrar ju nu inte att Cecilia lyckats med något alldeles extra ordinärt i invägnings-väg: att få göra en privat invägning! Helt unikt!
Proffsgalan sänds över Viaplay Fighting, men på PPV, så till och med prenumeranter får betala extra för att få ta del av showen. Det lär vara utsålt i Oslo Spektrum (inemot 9000 biljetter) och det väntas bli en betydande PPV-publik på TV – vilket gör detta till ett av de mest inkomst-starka evenemang nordisk boxning nånsin sett.

IMG_2645

Arrangör och största inkomsttagare är ”The First Lady” Cecilia Braekhus själv. TV-sändningen startar med proffsgalan vid pass 20.25 – men nedräkning före fighten görs både på Viaplay Fighting och TV 10/TV3 från kl 20. VM-fighten är satt till kl 23.

För den verkligt inbitne boxningsvännen finns sedan nästa evenemang att följa på Viaplay Fighting från kl 02, då det drar ihop sig till VM-kval i lätt tungvikt borta i Canada mellan Eleider Alvarez och Lucien Bute.