MIKAELA LAURÉN I FULL TRÄNING INFÖR ’CANADA’

apr 01, 2019
boXning

Nio månader efter att Mikaela Laurén (31-5/13 KO) lade upp med boxningen för att bilda familj och skaffa barn bestämde hon sig mycket hastigt och överraskande för comeback – det läckte ut till världen i helgen som gick – och inte mot vem som helst heller. Hon fick anbud i förra veckan och efter några dagars vånda över beslutet bestämde hon sig i onsdags natt att skriva på ett avtal om att utmana IBF-VM-drottningen Marie Eve Dicaire (14-0) om att möta henne på kanadensiskans egen hemmaplan i Montreal, Canada redan den 13/4, med blott fjorton dagars varsel. På fredagen tillkännagav ”Destiny” sitt sensationella beslut om comeback.

Nu har hon i blixtsnabb takt gjort de stora läkarundersökningar för förnyelse av licensen och genomgår de närmast dagarna de ytterligare tester som fordras för en VM-fight. Hon är, som tur är, i god form – hon har ju sparrat en hel del sedan beslutet förra sommaren att lägga av och har hjälpt flera väninnor i branschen att finslipa formen, både internationellt och här hemma .. här var hon sparring åt Patricia Berghult före hennes RBO-titelfight i november förra året och nu i februari-mars hjälpte hon Elin Cederroos i kanonform till den senares bejublad IBF-VM-triumf förrförra helgen – plus att hon kört hårt i TV-sammanhang som Mästarnas Mästare och annat, så hon är inte långt borta från riktigt god matchform.

Pressad på orsaken till att hon så radikalt tänkt om, har hon frankt deklarerat för media, hur hon tänkt.

– Det var inget självklart beslut att ta matchen; man går ju inte in i en VM-match utan bra uppladdning, helst flera månader i förberedelser. Men jag älskar att träna och jag har som tur är hållit igång en hel del, och gjort rätt mycket sparring. Dessutom har jag kört väldigt mycket styrketräning, så jag känner mig faktiskt starkare än nånsin! Jag älskar den här sporten och ville egentligen aldrig sluta, men min kärlek för att bli mamma var ännu större och därför valde jag att lägga av. Men vi har försökt i tio månader nu (make Peder Södersteen) och inte lyckats, så nu har vi inlett IVF-behandlingar, och det kostar pengar … Nu tjänar jag ihop till det och lite till. Det kommer bra till pass. Så det hjälpte till lite med beslutet. Och så blir jag historisk om jag vinner!

Marie Eve Dicaire, 32 år gammal och obesegrad över 14 matcher som proffs, är berömd för sin snabbhet och flyfotade kontra-attacker, snabba anfall och fort borta ur slagläge, skicklig, ettrig och svår & south paw (felvänd), men hon är ingen ’puncher’, har inte slagit en enda KO, men likväl vunnit över flera goda boxare i världstoppen, som Patty Ramirez och Lisa Garland, och Yamila Belen Abellaneda och i december slog hon stenhårda Chris Namus i Quebec om vakanta IBF-VM-titeln över tio tuffa ronder och vann det bälte, hon nu för första gången försvarar. Matchen mot Laurén går i Montreal Casino, Montreal i regi promotor Yvon Michel/GYM Promotions.

 

– Dicaire är Canadas stora stjärna på kvinnosidan men hon har aldrig mött nån av min kaliber, hon är snabb och har bra kombinationer men hon kan inte slå. Det är en av anledningarna till att jag tar fighten, jag behöver inte vara rädd att skada mig. Hon är inte farlig; hon är snabbare än jag, men fan inte starkare! Det här är det sista jag gör och sen blir det förhoppningsvis en bulle i ugnen!

 

Nu har hon sparrat i Uppsala med Malena Hede och i Västerås med Benja Kalinovic och är just nu i Göteborg och kör mot Zabrina Holmström – samtliga south paws, så att hon får in känslan för en ”avig” motståndare .. hon har aldrig gillat sådan, men är just nu nästan förvånad över att det går så bra som det gör! Nästa vecka bär det av till Canada!