MIKAELA LAURÉN INFÖR ’SISTA JOBBET’ …

jun 06, 2018
boXning

Mikaela ”Destiny/Nordic Queen” Laurén (30-5/13 KO) laddar som bäst upp inför ’sista jobbet’ i en proffsring, det på lördag i Kooperativet, Lindholmen, Göteborg på ”Bulldog Fight Night” mot Eva Halasi Bajic (14-11/9 KO) – en fight över 6 ronder i superwelter/lätt mellanvikt. Det kommer efter en hektisk period med träning varvat med förberedelser för bröllop, själva bröllopet (25/5) med efterföljande resa till New York, träning under smekveckan i ”The Big Apple” och nu hemma igen och sista förberedelserna för sista fighten. Ett nytt liv väntar runt kröken, men jobbet på lördag går inte att ta lätt på – förra mästarinnan Bajic kan fortfarande bita ifrån med besked och även om detta är ’omgång tre’ dem emellan, och det står 2-0 till Mikaela, så är det ingalunda någon lätt fight. Den fordrar koncentration och förberedelser.

I New York, på berömda Gleasons Gym, passade hon på att sparra med Alicia ”Empress” Napoleon (bilden), en tuff supermellanviktare (9-1) och Heather Hardy, stentuff fjäderviktsstjärna (21-0) och har lyckats behålla formen utmärkt väl.

Själv säger hon vid hemkomsten till Stockholm: ”Jag kan inte riktigt fatta att jag ska gå min sista match nu på lördag .. Det är otroligt sorgligt att min boxningskarriär lider mot sitt slut, speciellt som jag känner att jag fortfarande utvecklas och har så mycket kvar att ge. Men nån gång måste man tacka för sig och gå vidare. Det är dags att börja nästa kapitel i livet, förhoppningsvis som mamma, om det vill sig väl. Hellre sluta på topp och fortfarande älska sporten, än att fortsätta lite för länge… Ser verkligen fram emot att kliva in i ringen med glädje nu på lördag och hoppas att jag kan prestera trots lite dålig uppladdning med skador, bröllop och resa. Glädjen, känslan och rutinen finns där, och jag lovar att jag ska ge järnet. Missa inte min sista match utan kom och heja fram mig till att kunna dra mig tillbaka obesegrad i super weltervikt med 6 VM-titlar i bagaget.”