MIKAELA LAURÉN MÖTER CECILIA BRAEKHUS OM VM 21

sep 06, 2017
boXning

 

Så blev det till sist bekräftat och klart! Idag på eftermiddagen i Oslo hölls presskonferens – vilken sändes live över Viaplay – med suveräna VM-drottningen i weltervikt Cecilia Braekhus (31-0/8 KO) och Mikaela Laurén (29-4/13KO), där den länge förhandlade och nu till sist i hamn förda VM-kampen dem emellan påannonserades. Braekhus försvarar samtliga sina titlar – WBC, WBA, IBF, WBO, IBO – mot den svenska stjärnan i Oslofjord Convention Center i Stokke, söder om Oslo och Tönsberg den 21 oktober.
Det blev en bitvis bitsk presskonferens, som dessutom försenades med 45 minuter på grund av diskussioner om det sista finstilta i kontraktet, ända in på övertid. Men till sist var allt klart, och huvudkämparna äntrade scenen, Cecilia bakom sina fem mästarbälten. De två gillar inte varann och en av anledningarna att Cecilia valde/accepterade Mikaela som utmanare var hennes önskan att ”en gång för alla täppa igen truten på Mikaela”. När Mikaela tillfrågades om hon lyckats ”snacka” sig till en VM-match, blev svenskan förnärmad. ”Jag har gjort mer matcher än vad Cecilia har, jag har jobbat i många år på att ta mig till toppen, jag är själv världsmästare i klassen över, jag är väl kvalificerad, så vad snackar hon om ..!” Och vidare om Cecilia som person och boxare: ”Jag har största respekt för henne som boxare, men som person tycker jag hon är dryg och överlägsen och leker diva, jag ogillar henne skarpt!” Och Cecilia tände också till: ”Hon har snackat ’skitprat’ i flera år nu och hittar fel på mig på alla sätt, men som hon gick på efter Klara Svensson-matchen så har jag fått nog .. det finns en gräns, och nu är det dags att göra upp med henne i ringen. Jag har slagit henne förut och kommer att göra det igen. Nu vill jag slå ut henne, och jag har tränat på att slå hårdare. Det kommer hon att få känna på!” Mikaela kontrade: ”När vi möttes förra gången hade jag bara boxat kort tid och gjort sex matcher; då var det för tidigt för mig, men nu är jag redo, och det kommer hon att få erfara!”


Varefter följde en flera minuter lång staredown. Ingen vek ner sig. Sekonder fick ta isär dem. Nu går båda direkt i träningscamp. Det är bäddat för stor skandinavisk fight!