Mikaela Laurén trippelmästare på Göta Källare

mar 28, 2014
admin

Nyhetsbild_24_Mikaela_Göta_Källare1200

Rapport från en actionfylld kväll på Göta Källare i Stockholm vid proboxningsgalan ”Fighting Spirit”. Det var ett träffande namn på tävlingen, vilket underströks av ring announcer Ronnie Branting. Den lilla arena var fylld till bristningsgränsen och stämningen tämligen hög.

Mikaela Laurén försvarade sina två mästarbälten – WPBF och UBO – och erövrade ett tredje bälte, WIBA:s vakanta interim-titel, till samlingen. Trots dubbelarbete som co-promotor med Carlos Echegaray och inför tävlingsdags ganska så sliten, kom hon ut vass och synnerligen effektiv och var i fyra ronder förkrossande överlägsen sin sydafrikanska utmanare Esther Mashiya. Den senare behövde en timma under invägningen att komma ner i titelvikt, men det gjorde hon effektivt och vägde till sist in med marginal på 69,5 kg. Mikaela klev upp på vågen 69,1 kg tung.

Trots det stryk hon tog kom sydafrikanskan tufft nog oförtröttligt kämpande in i matchen under femte och sjätte ronderna, då publiken bjöds på ett antal rafflande slagväxlingar, och i de två sista ronderna var Mikaela trött men så var Mashiya, och även om de då delade på rondsegern (en domare i vardera ronden hade Esther segrare där), så var Lauréns insats synnerligen stark och segern aldrig hotad – poängsiffrorna skevs: 79-73, 79-73, 80-72.

Det var framförallt den första halvan av matchen som Laurén bjöd på en imponerande insats och den suveräna vänsterjabb hon numera besitter blev matchens allra största behållning. Det var en intensiv och mycket underhållande fight – det bästa ringjobb Mikaela Laurén hittills bjudit på!

Kvällen inleddes av Abdu Tebazalwa, som i en bitvis rafflande fight i lätt welter mot tuffe Franklin Varela från Venezuela (via Spanien) gav publiken full valuta för inträdet. ”Cobra” vann till sist klart med 39-37 hos samtliga tre domare, men han fick verkligen bekänna färg i denna comeback efter mer än fyra års bortavaro.

Skånes stora tungviktslöfte Adrian Granat imponerade med en mycket stark utskåpning av italienaren (på bulgarisk licens) Gianluca Sirci, som kämpade tappert men var i golvet i slutet av rond 1 och nere tre gånger i andra ronden, varvid vid sista golvningen ringdomare Åke Johansson förbarmade sig med en direkt TKO på tiden 1.23. Andra nedslagningen i den ronden var från en vass vänsterkrok och att Sirci tog sig upp ifrån den var egentligen starkt gjort.

Skånes andra KO-kung Sven Fornling ställdes mot sent inkallade reserven Tulio Palhares, en brasse via Spanien, som kom med klent proffs-record men är en mycket rutinerad wale tudo fighter. Palhares öppnade matchen i ett ursinnigt tempo och hade Malmögrabben under press första knappa minuten, men så fort han slagit sig trött vände Sven på steken och prickade strax in framförallt en klockren överhandshöger gång på gång och tvingade brassen till räkning och strax därpå på nytt golvad, nu i svenska ringhörnan, blev han sittandes på baken uträknad! Tid: 1.53.

På det hela taget var det en action-fylld afton, som förutom proffsboxning bjöd på en 5-ronders muay thai-fight där Madeleine Wall klart besegrade italienskan Patricia Gibelli – och som även bjöd på diverse underhållning, där framförallt Dogge Dogelito stod för en strong insats.

Jison