MIKAELA VS KLARA I STOCKHOLM DEN 10/9

jun 27, 2016
boXning

imageIdag inkom ansökan till Prokommissionen från Team Sauerland om tillstånd för proffsboxnings-tävling på Hovet i Stockholm den 10:e september, där huvudmatchen avser kamp om det vakanta WBC/Silver-bältet i weltervikt för damer mellan Mikaela Laurén (27-3/12 KO) och Klara Svensson (16-1/5 KO) – en hett efterfrågad match med stor inbyggd rivalitet mellan Sveriges två främsta kvinnliga boxare, en match som tillika fungerar som ”Final Eliminator” = direkt VM-kval för VM mot Cecilia Braekhus i denna viktklass.

Matchen möjliggörs genom att Mikaela kommer ner i vikt till welter medan Klara kommer upp till samma vikt – de möts nu på titelgräns 66,7 kg – och frågan blir givetvis vem som tjänar respektive förlorar mest på den manövern. En rasande spännande match väntar under alla omständigheter. Båda boxarna uttalar sig via mediarelease från Sauerland – de två gillar verkligen inte varann och har ju haft en del otalt länge, vilket eskalerade till närmast bråk vid senaste tävlingen i Stockholm. Det lyser igenom i dagens uttalanden.
Mikaela: ”Jag är verkligen exalterad. Det här är fighten som jag velat ha länge. Det är ingen hemlighet att vi inte gillar varandra, och nu kan vi äntligen få visa vem som är den bästa boxaren. Jag kommer att knocka henne!”
Klara: ”Det finns inget fejkat mellan oss. Mikaela har gjort och sagt saker som jag inte håller med om, och jag ser fram emot att gå upp i ringen och få tyst på henne. Det här handlar inte om löpsedlar eller rubriker .. det handlar om boxning och vem som är bäst. Jag kommer inte bara att vinna, jag kommer att krossa henne!”
Mikaelas titel som VM-drottning i lätt mellanvikt är inte på spel. Tävlingen i Hovet avser omfatta upp till tio proffsmatcher.