MOHAMMED ABDULRAHIM LEDER FÖRMATCHGÄNGET 13/4

apr 05, 2024
boXning

Det är nu en vecka kvar till promotor Armand Krajnc tionde proffs-show, ABP FIGHT NIGHT 10, i Quality View Hotel i Malmö lördagen den 13 april. Det är en åtta matcher stor tävling, där vi tidigare granskat huvudcardet – Oscar Ahlin vs Michal Ryba om WBF InterContinental Title, Simon Henriksson vs Anatoli Hunanyan & Marianne Ahlborg vs Ester Konecna – i de främsta matcherna. Nu kollar vi in förmatch-gänget.

Främst bland förmatchboxarna kommer 27-årige Mohammed Abdulrahim (4-0/2 KO), som i en 6-rondare (6 x 2) i lättvikt tar sig an en rätt ruff kroat vid namn Sandro Stanic (2-6-1/2 KO). Den senare är en 32-årig, rätt kaxig man och en hygglig boxare, som förutom två TKO-segrar har gjort en oavgjord kamp i Belgien mot rätt duglige Lutz Cusinier, vilket visar på klass. Han har förlorat en del, på bortaplan, där dock två av hans förtida nederlag är på uppgivet pga ögonbrynsskada, mot Stefan Buda och Liridon Fazliu, och de andra dylika var på relativt tveksamma stopp båda två. I poängnederlagen mot Fazil Juma i Holland och Marcello Manca i Italien ledde han vid tillfälle på poäng men tappade i slutet knappa nederlag. Stanic tål absolut inte att underskattas; det torde bli en god match. Mohammed var senast med i Nästved i Danmark i oktober förra året, då han stoppade Mamuka Abuladze på TKO 2. Dessförinnan boxade han på förra Malmö-showen, där han slog Artur Antanian på poäng 4. Han är en mycket sevärd, vass och stilren fighter.

Adolphe Sylva (1-0) från Halmstad kommer här i sitt andra jobb som proffs – han vann debuten vid förra Malmötävlingen, på en vilje och kämpainsats, på poäng över Yevhen Turovski, efter att själv ha varit i golvet – upp mot en lite ålderstigen (42 år) men hyggligt erfaren polack, Sebastian Wojtan (2-8/2 KO), som i sin tur kommer till Sverige med en färsk seger i bagaget. Han har förlorat en del, oftast i utlandet under svåra matchningar, men han har aldrig tappat stort, och var bara i golvet mot tuffe Beau Reynolds i London 2022, efter en hård kroppsträff, där han sedan stoppades från forts. Det här är inte en man att underskatta, fartfarande farlig med swingar från båda händer. Det tarvar en Sylva som är ”on”. Mellanvikt över 4 ronder är det som gäller. 

John ”Kiruna” Samuelsson (1-0) gör här i Malmö likaså sin andra proffsmatch – 33-åringen från den nordliga metropolen debuterade i Uleåborg i Finland i december med en poängseger 4 över Slava Margishvili – och han möter här en 25-årig Kosovo-fighter, Ilirjan Kodra (0-0-1), som har gjort en enda proffsfight, på bortaplan i Tyskland, där han gick oavgjort mot Melih Saglam. Detta kan bli tuffa bud, och spännande. Det handlar om cruiservikt över 4 ronder.


Vi har två debutanter på ’ABP 10’. Det är dels en 33-årig kampsport-tjej och amatörboxare, Antonia Nemo Martin, som nu går över till proffs. Hon har hygglig erfarenhet från amatörerna med både SM-final och dito NM-final bakom sig (boxat för BK Örnen & DIF), men satsar nu på ’eget’. I sin debutmatch som proffs får hon tackla ungerskan Diana Csiki Pappne (0-2), en 28-åring som också ägnat sig åt (annan) kampsport, men debuterade i december 2023, med en absolut jämn match mot Dorina Sandor, och därefter tog hon en rätt dum bokning över 8 ronder vs erfarna Cristina Garrobo,

där hon blev stoppad. Här handlar det om flugvikt över 4 (4 x 2) ronder.

Den andra debutanten är Armand Krajnc unga ’proffsfynd’, blott 20-årige Noel Gabor (född 9/8 ’03), JSM-segrare 2021, SM-segrare 2022 och intressant segrare i turneringar (HBO, Hvidovre..), som nu i ungdomlig iver redan går över till proffs. Han får i sin debut möta en 33-årig polack, Sylwester Zieba (2-6/1 KO), som vunnit och förlorat som proffsfighter. Han är inget större ess i ringen, men farlig nog ändå och utgör en relativt tuff första uppgift för unge Gabor. Han har blivit stoppad några gånger, men inte golvad, utan brutet i underläge, och är en rätt hård man. Det blir ett skapligt test, nervöst som det är alltid är i debutsammanhang. 4 ronder i super welter/lätt mellanvikt.