”MONSTER” INOUE & PAYANO STARTAR I WBSS

jul 11, 2018
boXning

Idag släpptes nyheten att Naoya ”Monster” Inoue, tre-faldig världsmästare (lätt flugvikt, lätt bantam och bantamvikt), regerande WBA Regular Champion i klassen startar i årets World Boxing Super Series bantamviktsturnering. Den 25-årige Inoue (16-0/14 KO) är Japans just nu största idol och kommer att bli en av WBSS mest färgstarka fighters och äntrar turneringen med ett enormt självförtroende.

”Det är en ära att få deltaga och boxa i en så stor turnering”, säger han i press-releasen, ”givetvis kommer jag att vinna hela turneringen, och kommer att fortsätta min resa i boxningen till nya steg framöver!”

Arrangörschefen Kalle Sauerland är mycket nöjd med det signerade avtalet: ”Vi är förtjusta över att ha Inoue ombord för Säsong II och dess fascinerande bantamviktsturnering. Hans ’ringnamn ”The Monster” har visat sig träffande; Inoue är en utomordentligt skarp fighter med en extrem punching power. Här får han chansen att visa upp sin skicklighet i Ali Trophy-turneringen, den största scenen av alla!”  

Kort tid tidigare tillkännagavs också att förre världsmästaren (WBA & IBO) Juan Carlos Payano (20-1/9 KO) från Dominikanska Republiken blir en av de åtta i turneringen – han bär ’ringnamnet’ ”Baby Pacquiao” och har målet utstakat: ”Jag vill bli erkänd i som den odiskutabelt bästa och är här för att bevisa att jag är bäst!”

Uppställningen för bantamvikten ser utomordentligt stark ut:

 

Ryan Burnett, WBA-VM (*dock just nu osäker start)

Emmanuel Rodriguez, IBF-VM

Zolani Tete, WBO-VM

Jason Moloney, IBF-utmanare

Juan Carlos Payano, ex-VM-kung

Naoya Inoue, WBA-VM Regular

Segraren Regis Prograis-Juan Jose Velasco, WBC/Interim

– ett namn skall tillkomma