’MONSTER’ INOUE SLOG UT NERY I ’SLUGGERMÖTE’!

maj 07, 2024
boXning
Japans smått otroliga mästerboxare, den odiskutabla VM-kungen i super bantam/lätt fjädervikt (IBF/WBC/WBA/WBO & RING) Naoya ”Monster” Inoue (27-0/24 KO), en av världens vassaste punchers kilo-för-kilo, slog igår i Tokyo Dome inför över 50.000 åskådare ut sin farlige utmanare, den för detta mästaren, Luis ”Pantera” Nery (35-2/27 KO) på KO i sjätte ronden efter en vild batalj, där de två golvat varann..! 
Det var Nery som överraskande öppnade bäst med att pricka in en vänsterkrok i första ronden, som golvade den nästan alltid suveränt skicklige japanen. Det var första gången ”Monster” gått ner tungt för räkning, men han tog, klar i blick och alert, räkningen och redde sedan ut efterföljande anstormning. 
I andra gav Inoue svar på tal och landade sin egen vänsterkrok och golvade ”Pantera”! Därefter blev det en taktisk men spännande fight, där båda letade utrymme för fullträffar, men efter ytterligare några ronder var det japanska fenomenet i kontroll, och bröt successivt ner motståndet. I femte ronden landade Inoue ännu en vänsterkrok, som golvade Nery, och försatte mannen från Mexico i bryderi. 
I sjätte ronden drev ”Monster” upp utmanaren i repen med en kombination träffar och drog där så in sin fruktade högerslägga – och slog ut ”Pantera”, liggande halvvägs ut över nedre repet! Ringdomare Michael Griffin, USA räknade ut Nery på 1:22 av ronden, KO 6!
Detta var Naoya Inoues 22 raka titelfight – över tre viktklasser: super fly, bantam, superbantam – och det var på en promotion sammansatt av Bob Arum/Top Rank & Ohashi/Honda Promotions. Inoue är idag vid sidan av Terence Crawford betraktad som världens bästa boxare kilo-för-kilo.