NILSEN VANN LÄTT ÖVER MARKUSSEN

dec 13, 2015
admin

imageDen stora hat-matchen mellan Patrick Nielsen och Rudy Markussen – den nya och den förra stjärnan i dansk boxning – i supermellanvikt inför över 4000 åskådare i Bröndbyhallen i Köpenhamn igår natt utkämpades under en otrolig stämning, men slutade i lite av ett anti-klimax.
Oerhört mycket var investerat i denna kamp, båda boxarna var hett i luven på varann, arenan nära utsåld (ringsidebiljett: 2500 kr) och för TV-tittarna gick det hela att köpa på pay-per-view för 499 kr – och med den marknadsföringen ligger naturligt förväntningarna högt.
Det blev i verkligheten inte alls ’den’ kampen .. de två startade i ett högt tempo, nervöst från båda, men där Nielsen ändå kunde etablera sin jabb och landa några vänster (south paw) medan Rudy hade mycket svårt att hitta rätt väg in i kampen, om än med några bra moment inledningsvis. Det blev mycket rus in i närkamp med brottning som följd och framförallt Markussen for illa av det, kastades i golvet, och verkade allmänt brydd.
I tredje ronden träffades Rudy av en vänster mot tinningen, säckade ner på knä samtidigt som Patrick missade med uppföljaren, vilken svepte över bakhuvudet. Sittandes på knä – inte olikt det sätt han gav upp mot Brian Magee om EM – tog han till synes helt klar emot ringdomare Jan Christensens räkning, reste sig på ”sju” men tillfrågad om ”okej?” signalerade han ovilja, varför Christensen helt sonika bröt .. i en match som inte riktigt satt sig, och som inte heller vare sig riktigt tycktes ha börjat .. eller slutat.
Publiken på plats reagerade med jubel men strax blandat av misstycke. TV-publiken kom att reagera starkt negativt, och det finns en fara för surt efterspel. På den positiva sidan finns dock det faktum att promotor Sauerland uppnådde en publiksuccé och att Nielsen nu utlovas en chans att gå mot VM.
I galans ena semi besegrade Mikki Nielsen (20-0/14 KO) något överårige (43) bulgaren Konstantin Semerdiev (33-17-2/20 KO) på KO 3 och i den andra semin vann också Dennis Ceylan (17-0-1/8 KO) på KO redan i andra ronden över veteranen Walter Estrada (46-19-1/30 KO