NIO DAGAR TILL ”RISING STARS V”: MICHA I PROFFSDEBUT

dec 07, 2017
boXning

Det börjar så smått dra ihop sig till Fernström Promotions nästa proffsgala, ”RISING STARS V”, som går av stapeln den 16/12 i EnArena, även benämnt ’KRAKEN’, vid Globen i Stockholm, där Robin Safar (4-0/3 KO) sätts på ett första tyngre elddop mot dito obesegrade Levan Lukutashvili (4-0/4 KO) från Georgien i en 6-rondersmatch i lätt tungvikt (81 kg)… med ytterligare 7 matcher på programmet – där mest intressanta start i övrigt är debuten av Micha Tabagoua i cruiservikt mot esten Stanislav Sergeev (1-2-1) över 4 ronder.
Micha har ju gjort lite av en ”Foreman” i svensk boxning – gjort comeback efter ett tio-årigt uppehåll, vunnit SM och går nu vidare till en proffsstart! Mellan åren 1998 och 2006, från året han fyllde 15 till fyllda 23 års ålder gick han 120 amatörmatcher för Järfälla BC, vann Ungdoms-SM, Junior-SM, boxade i juniorlandslaget och sen i senior-landslaget, tog silver på SM fyra år i rad, vann närmare tjugo turneringar/cuper och tillhörde våra främsta talanger. Efter förlust i Tampere-turneringen ’06 lade han dock tvärt av .. och gick sen i tio år och funderade på om han inte borde komma tillbaka – och till sist började han hårdträna igen, och 2017 startade han för Stockholms AIF och vann Mellansvenskan, startade på SM och tog med två vassa segrar hem det efterlängtade guldet! Han kom i prima slag, och vid 34 års ålder kände han att han helt enkelt bara måste pröva lyckan som proffs! Och här är han – men möter nu en 27-årig tuffing med fyra proffsmatcher i bagaget, efter en omfattande amatörkarriär – utan uppehåll.
”Jag har ett härligt gäng omkring mig och är i fin form, och även om det är lite märkligt att komma tillbaka efter tio år och hitta rätt på en gång, så kände jag att det finns inget att förlora – jag måste bara pröva .. så nu kör vi!” säger han förväntansfullt inför starten.