Norsk proffsboxning fri ..!

dec 17, 2014
admin

Nyhetsbild_189_Braekhus-firar_probox_friKlockan 20.30 på tisdagskvällen var den historiska voteringen i Norska stortinget klar: med röst-siffrorna 54 för och 48 mot röstades förslaget igenom att ändra lagen till att släppa proffsboxningen fri! Norsk proffsboxning med världsmästare Cecilia Braekhus följde naturligtvis omröstningen med största intresse, och i jublet efter beslutet letade hon ord i lyckan ..

  • Det är helt overkligt. Jag är otroligt glad, jag är kjempelad för att vi fått till detta tillsammans. Och nu är jag inte längre kriminell i Norge, det känns härligt och riktigt.Det firades efteråt med tårta och champagne.Teamet bakom Braekhus, som själv just nu haltar omkring på kryckor efter att ha stukat en fot, talar om tidigast i maj. Promotor Sauerland siktar på att Nordic Pro Box kan ha sin första tävling på norsk mark våren 2015 .. ”vi kommer med ett tillkännagivande inom kort!”Därmed blir Norge land nr 205 på Jorden att införa proffsboxning. Enbart Nord-Korea och Kuba har uttalat förbud kvar mot sporten, och ett land, Sverige, har egna regelbegränsningar.
  • Proffsboxningen återinförs därmed i Norge, efter förbud i 33 år – sedan 1981 – och det sker utan några politiska begränsningar, till skillnad från i Sverige, utan efter sportens gällande internationella regelverk, och just nu förbereds febrilt när nystarten kan ske i realiteten.