NU ÄR DET KLART: JOSHUA VS PARKER 31/3,

jan 16, 2018
boXning


Så blev det till sist klart efter veckor av dribblande, lite anklagelser åt olika håll och givetvis bråk om pengar, men igår blev kontrakten undertecknade och matchen spikad: WBA & IBF-VM-kungen i tungvikt Anthony Joshua möter WBO-VM-kungen från ’Down Under’ (New Zealand) Joseph Parker i vad som blir en mäkta häftig tungviktsdrabbning, årets första ”mega-skalv” ..! De möts den 31 mars i Principality Stadium i Cardiff, Wales och detta presenteras av promotor Eddie Hearn (Matchroom Boxing) på en stor presskonferens idag, men Joshua själv släppte nyheten igår kväll via twitter. Men att det blev klart hindrade inte att det direkt började slängas lite ’skit’. Parker gick också ut på sociala media och hade ett och annat på hjärtat.
Joshua: ”Detta är ett titelenande och ni minns alla vad som hände i förra såna fighten (vs Klitschko /red anm), vi lämnade då ringen efter en brutal match och med ömsesidig respekt; en sån här fight är inte lätt, då det gäller så mycket, så respekt till Team Parker för att ta fighten och ni känner mig, jag älskar det här gamet och ser verkligen fram emot detta – nu väntar träningscamp och innan vi vet ordet av är det den 31 mars..!”
Parker: ”Jag kallas ju för ’paj-kungen’, men jag kallar honom för ’steroid-kungen’ .. och vem vet? Om man är så stor och har så mycket muskler, så är det nåt som är galet. Jag har hört det på omvägar, jag har tittat på honom och har sett. Han har varit nära Klitschko, och han var mästare en riktigt lång tid. Så jag vet inte .. kanske är det sant, kanske inte. Jag vet inte hur han reagerar på det här .. kanske blir han arg och uppretad på vad jag sagt. Jag anklagar honom inte för att ha använt steroider, men jag håller det för möjligt. Det finns många sätt att snika igenom ett dopingtest.”