NU ÄR NIETES STATISTISKT STÖRST!

okt 20, 2015
admin

imageLille Donnie Nietes har fått göra hela karriären i skuggan av sin betydligt mer berömde landsman Manny Pacquiao, men frågan är om han inte idag är på väg att bli det större namnet, åtminstone statistiskt sett.

Den 160 cm långe och 47 kg tunge Nietes försvarade återigen sin WBO-VM-titel i lätt flugvikt i lördags, den här gången i StubHub Center i Kalifornien, USA mot Mexicos Juan Alejo (21-4/13 KO) och även om det var en hyggligt jämn match genom alla 12 ronder så var det filippinska fenomenet ett snäpp bättre i allt, rakt igenom, och avgick med en poängmässigt solklar seger (119-109 x 2, 120-108).

Nietes är nu den filippinier som längst hållit en VM-titel och en av dagens mesta mästare oavsett viktklass. Han erövrade WBO-VM i minimum/stråvikt 2007, då han slog Pornsawan Porpramok, och därefter försvarade han den titeln 5 gånger fram tills han avgick obesegrad 2011. Det året fick han upp i lätt flugvikt och erövrade WBO-titeln från Roman Garcia Hirales, och sen dess har han försvarat detta bälte nu nio gånger i rad!

Det blir totalt 16 VM-fighter på de senaste dryga åtta åren. I endast en av dessa tvangs han notera ett oavgjort resultat, mot Moises Fuentes 2013 .. men i returen ’14 vann han på KO 9!

Han har idag en record på 37-1-4/21 KO – det enda nederlaget var på ett ”split decision” tidigt i karriären – och han är idag 33 år gammal. Men han säger sig ingalunda se slutet på boxningen ännu .. det finns fler rekord att slå för en av dagens stora små män.