NU BÖRJAR HYPEN FÖR GGG-ALVAREZ II; I NEW YORK HETSAS WILDER & ORTIZ

mar 01, 2018
boXning

Igår drog den snart världsvida lanseringen av årets största fight så långt igång, dvs den stora returen på Gennady ”GGG” Golovkin (37-0-1/33 KO) vs Saul ”Canelo” Alvarez (49-1-2/34 KO) om den enade VM-titeln i mellanvikt, utsatt till ”Cinco de Mayo” .. den 5/5 i T Mobile Arena i Las Vegas, Nevada, USA. Det var på Microsoft Square i Los Angeles som de två kämparna möttes igen öga-mot-öga och drog ingång ’hypen’ inför returen – deras första möte slutade ju oavgjort efter 12 ronder i augusti ifjol. Formellt så håller GGG WBC/WBA/IBF/IBO-titlarna medan Canelo egentligen bara kan åberopa den linjära titeln, vilken legendariska The RING alltjämt tillskriver honom. Hur som helst så blir segraren suverän världsmästare (trots att WBO håller Billy Joe Saunders som sin mästare, men det räknas praktiskt taget inte). Mötet mellan herrarna i LA var ytterst sansat och högst kollegialt och enbart GGG:s tränare Abel Sanchez lyckades få lite drag i tillställningen. Nu går de två i träningscamp, med blott ytterligare något mediamöte framöver, före de drar till Las Vegas sista veckan för fight. En ruggig fight blir det dock.

Samtidigt hettar det till ordentligt i New York där de båda tungviktsbestarna Deontay ”Bronze Bomber” Wilder och Luis ”King Kong” Ortiz inför lördagen stora drabbning hade öppen träning på onsdagen – där båda såg ruskigt starka ut – men framförallt brakade de ihop igen verbalt och utlovade varandras undergång ..!
Wilder: ”Jag behöver inget som motiverar mig. Ortiz behöver inte snacka. Jag har killer intinct. Vad än folk säger så gör jag vad jag lovar. Jag ska bevisa för världen att jag är den bäste som existerar. Han säger att han är den riktige ”King Kong”, men vi vet alla vad som händer med King Kong när han kommer till New York. Jag kommer att slå KO på Ortiz – och därefter skall jag ena alla titlarna!”
Ortiz: ”Jag är peppad och redo för lördag natt. Jag har inga bekymmer och, det rör mig inte att jag är ’underdog’. Jag kommer att slå knockout på Deontay Wilder. Jag är här för att vinna min VM-titel. Jag är här för att bli världsmästare i tungvikt. Det är allt jag tänker på. Så blir det!”