NU börjar upp marschen till historiens största boxningsmatch!

mar 12, 2015
admin

Nyhetsbild_247_Mayweather_PacquiaoIgår, i Los Angeles Nokia Theatre, drogs den massiva PR-driven igång för historiens största boxningsmatch – åtminstone vad pengar gäller – nämligen super-mötet mellan Floyd ”Money” Mayweather (47-0/26 KO) och Manny ”Pacman” Pacquiao (57-5-2/38 KO) den 2 maj 2015 i MGM Grand Garden i Las Vegas.

Det kommer att basuneras ut som aldrig förr att inget i boxningshistorien når denna fights propor-tioner. Det kommer att ske på ett antal platser runt om i USA närmaste månaden. Vid gårdagens avstamp gick allt mycket städat och vänligt till, till en början i en närmast timid atmosfär.

Promotor Bob Arum spetsade till det, när han markerade å ”Pacmans” vägnar att det hela till sist gjorts möjligt genom den fenomenale filippinarens tillmötesgående. Pacquiao själv fick ordet och sa mycket ödmjukt: ”Jag är så lycklig över detta och säker på att boxningsfansen är lyckliga över att denna match äntligen blir av!”

Med väl Mayweather i talarstolen, inledningsvis mycket milt, kom till slut början på ”psyk-kriget” igång, med gliringar om att ”har man förlorat, så sätter det sig i huvudet .. och förlorar man igen så sätter det sig än mer i huvudet och förlorar man en tredje gång såå .. ja ni förstår”, solklart anspelande på att han själv aldrig förlorat medan ju ”Pacman” har några smärtsamma nederlag under resans gång.

”Money” underströk också kampens betydelse: ”Detta är den fight världen inte klarar sig utan .. den 2 maj kommer hela jordklotet att stanna!”

Det här blir tveklöst boxningssportens rikaste fight. Biljetterna är satta på ett maximerat antal av 16.800 i MGM Grand; de ligger på från 1000 dollar (8.600 kr) för de billigaste – på ”kikarplats-avstånd” poängterade någon elakt – till $7.500 (64.000+ kr) för den bättre ringsiden, och det hävdas att exklusiva ringsiden då är undantagen, och att där är stolkostnaden över $20.000 (170.000 kr), men det senare är inte bekräftat. MGM:s intäkter på ”gate” förväntas överstiga 40 miljoner dollar.

Samma elaka tungor kallar promotor Bob Arum för ”Scrooge” – ni vet julaftonens elakt snåla onkel – då han inte lämnar ut några som helst fribiljetter och MGM har tagit undan en bunt ”fribiljetter” till sig enbart för de spelare som som satsat $250.000 eller mer i casinot ..!

Matchens tyngsta försäljning är över pay-per-view där betalningen går på $95 (815 kr) per köpare och räknar med nytt p-p-v rekord, dvs över 2,5 miljoner köp .. somliga tror man att man kommer att spräcka 3-miljoners gränsen – vilket skulle innebära 285 miljoner dollar (2,4+ miljarder kr) ..!

Boxarna har garanterats $200 miljoner i gage, och de har enats om en split på 60/40 till ”Moneys” fördel, dvs 120 miljoner dollar (över 1 miljard kr) till Floyd och 80 miljoner dollar (685 miljoner kr) till Manny.

”Madness”, konstaterar samma kritiker .. ”vansinne” .. för en enskild boxningsmatch.