NU KAN DET HÄNDA: WALLIN VS GRANAT PÅ GÅNG ..?

nov 08, 2017
boXning

De svenska tungviktsrivalerna Otto Wallin (18-0/12 KO) och Adrian Granat (14-1/13 KO) kan vara på väg mot den häftigaste svenska tungviktsdrabbningen på åtskilliga årtionden .. den största svensk-matchen sedan Armand Krajnc och Paolo Roberto för sexton år sedan. Båda herrarna rankas på senaste EBU-ranking första respektive andra utmanare om den vakanta EU-titeln i tungvikt – de logiska motståndarna om denna under-titel till EM. Och Otto Wallin går nu ut och accepterar sin plats om EU-bältet .. och skickar bollen vidare till Granat ..! ”Jag tar min plats som ena mannen i den EU-fighten och det är dags för Granat att göra samma sak: det blir en massiv fight för svensk boxning och jag tycker vi är skyldiga fansen det”, säger han, och tillägger: ”Jag har länge velat ha den här fighten. Granat har alltid snackat illa om mig och sagt att det är en lätt fight för honom. Så låt oss nu se om han är den man han säger han är. Är han redo att ta utmaningen eller springer han sin väg..?”
Granat å sin sida gick ut häromveckan, i samband med tillkännagivandet av sin comeback, och beklagade att Robert Helenius smitit undan från en fight med honom, men att han nu ville ha en uppgörelse med Otto – om denne tordes .. Här kommer plötsligt chansen!

Både Wallin och Granat har matcher inbokade på agendan i början av december, vilket passar utmärkt in i schemat. Men på det nya året skulle denna EU-kamp, som säkerligen får proffs-SM-bältet adderat till sig, ligga perfekt. Promotor Nisse Sauerland ser det som ett givet arrangemang och planerar för detta: ”Det här har en potential som en av de största svenska matcherna nånsin, så jag hoppas Granat accepterar anbudet. Det här blir större än Armand Krajnc och Paolo Roberto, det är nåt speciellt med tungvikt, något som kan fånga publikens intresse som ingen annan viktklass kan – här har vi två unga, hungriga tungviktare som siktar på att bli nr 1. Det här är en fight folk vill se! Otto har redan accepterat, så nu är det upp till Adrian ..!”