NU KOMMER ÅRETS FIGHT WEEK – MOT GGG VS CANELO ..!

sep 10, 2018
boXning

Nu börjar detta boxningsårs häftigaste Fight Week – uppmarschen till vad som kan bli kanske årets största fight, nämligen supermötet mellan Gennady ”GGG” Golovkin (38-0-1/34 KO) och Saul ”Canelo” Alvarez (49-1-2/34 KO) på lördag i T-Mobile Arena i Las Vegas. Formellt gäller det WBC/WBA/IBO/RING-bältena i mellanvikt men trots de andra organisationernas dribbel/frånvaro, så är det odiskutabelt den riktiga VM-titeln och en enorm returfight som väntar. Denna match äger rum nästan på dagen ett år efter den förra (då 16/9 .. nu 15/9) och Canelo har inte boxats sen dess utan mest haft strul på vägen till det först tänkta returdatumet den 5/5 i våras – med intag av kontaminerat kött och avstängning för potentiell doping och därefter en knäskada – medan GGG utnyttjade den 5/5, för vilken han tränat hårt och länge när Canelos avhopp kom och där försvarade sina titlar mot Vanes Martirosyan (KO 2). Förra mötet slutade som bekant med oavgjort efter 12 blixtrande ronder och en del kontrovers om vad som var rätt och fel i domslutet och rätt och fel i taktik. Båda säger sig nu ha korrigerat detaljer till en absolut maxad retur. Det dallrar redan i luften av förväntningar .. och vi kommer tillbaka till ämnet under veckan.

 

NU har de två ett digert schema framför sig efter i princip i helgen avslutade träningscamper. I morgon, tisdag sker ”the grand arrivals”/ankomsterna till Las Vegas. På onsdag sker den sista gemensamma presskonferensen. Då är det också offentliga work outs i MGM Grand Casino .. på torsdag hålls pressmöte med det gedigna och starka ’undercardet’ – Jamie Munguia vs Brandon Cook (WBO-VM, jr mellan); David Lemieux vs Spike O´Sullivan, Chocolatito Gonzalez vs Moises Fuentes – medan huvudpersonerna följer eget program (special-TV-intervjuer), fredag hålls så invägningen i T-Mobile Arena inför jättepublik … lördag är fight time!

Arenan förväntas sälja ut med över 20.000 biljetter, men det finns faktiskt fortfarande biljetter att köpa från 500 dollar till 5000 dollar styck.