NU LADDAS DET I LA, AC & MONTREAL

apr 11, 2019
boXning

Det har varit pressmöten under onsdagen och torsdagen inför de stora VM-fighterna kommande helg. Först ut var man i Los Angeles inför fredagens showdown i Staples Center mellan Vasyl Lomachenko och Anthony Crolla om lättvikts-VM (WBA/WBO).

Loma: ”Jag har sett hans matcher .. han boxas defensivt. Men jag har en strategi, och ni får se fredag natt. Jag måste vara aggressiv och slå mycket. Jag ska vinna helt enkelt. Jag behöver två bälten till för att ha enat viktklassen. Härnäst kanske det blir Richard Commey (IBF) .. och alla frågar mig om Mikey Garcia .. klarar han 61,2 kg ..? Blir hans titel (WBC) vakant får vi se. Klarar han vikten så okej – jag finns här!”

Crolla: ”Detta vore toppen på min karriär och ändå mer, att slå honom! Vi kommer nog att få lite av varje på fredag natt. Jag kommer att ge allt och jag kommer att sporras av alla fans som är på väg hit, min familj och vänner på ringside ännu mer!”

I Atlantic City möttes så Claressa Shields och Christina Hammer ’face-to-face’ inför deras lördags-nattens drabbning om den enade mellanviktstiteln (IBF/WBC/WBA + WBO) med The RING:s mästarbälte som extra krydda till segraren och världens obestritt bästa dam på 72,6 kg.

Shields: ”Hammer skrev på för nåt hon inte borde ha skrivit på! Hon kommer att lida svårt på lördag. De säger att jag inte slår knockout och så, men faktum är att jag varit underdog mot de flesta och jag har spöat dem alla .. när jag gett Hammer stryk på lördag vill jag se rubriken: ’Shields nails the Hammer/Shields drämde Hammaren i däck’! Det kommer att bli synd om henne!”

Hammer: ”hon kan säga vad hon vill här, men jag kommer att visa henne i ringen. Jag gillar inte att snacka – jag är här för att hämta alla de här bältena!”

I Montreal är det likaså dam-VM på spel på lördagsnatten, mellan Marie Eve Dicaire och Mikaela Lauren om IBF-VM i lätt mellan/super weltervikt. Pressmötet hölls på franska, merendels, så ibland såg Team Laurell frågande ut. Men när de väl talade med varann gjorde de det på engelska.

Dicaire: ”Välkommen hit, Mikaela – vi har ett gemensamt, vi gillar utmaningar och faktum är att när vi valde utmanare, så bad jag om just dig, du är rankad min första utmanare .. och jag tänkte att slå dig blir en merit; jag må inte ha lika många bälten ännu, men jag ska!”

Laurén: ”Jag tackar för den här chansen, jag hade ju egentligen lagt av, men jag har tränat hela tiden och jag kommer förberedd, och jag vill du ska veta att jag vunnit WBC-bältet och att jag aldrig förlorade det .. jag fick ge upp det utan förlust när jag pressade mig ner i vikt för att möta Braekhus, och jag är lycklig över att du ger mig chansen – det här vill jag vinna!”