Nu laddas för Stiverne vs Arreola II – och mera ..

maj 09, 2014
admin

Nyhetsbild_52_Arreola_StiverneDen kommande boxningshelgen blir hektisk. Lördagens stora fight är givetvis WBC-VM-mötet i tungvikt – det handlar om Vitali Klitschkos vakanta titel – mellan Bermaine Stiverne och Chris Arreola i Galen Center i Los Angeles. Det är det länge omtalade returmötet från deras dramatiska första kamp i april 2013 (då Stiverne bröt Arreolas näsa och vann domslutet på poäng) och kampen lyfts ju ytterligare en nivå nu i och med att det handlar om VM. Arrangemanget är en co promotion mellan Don King & Dan Goosen.

Sin vana trogen höll King en lång monolog vid torsdagens pressmöte innan han släppte fram den normalt ganska tystlåtne och försiktigt Stiverne. Det tog en stund av mummel och bludder men sen kom det: ”Ingen kommer kunna klå mig. De kan snacka. Jag snackar aldrig. Jag gör mitt snack i ringen. Jag låter media snacka och de snackar skit. Nu är det färdigsnackat. Jag ska göra mitt snackande i ringen. Chris han gillar att snacka, så han ska få micken så han kan göra det han är bra på … det är min plan att ge dig ett kok stryk. Inte slå ut dig utan ge dig riktigt med stryk. Jag kommer att slå ner dig, och när du kommer upp kommer du få mer stryk, och sen ska jag slå ut dig. Glo du bara! Det spelar ingen roll, för i ringen ska jag täppa igen truten på dig. Den här gången blir det ingen lek. Jag ska slå huvet av dig!”

Församlingen runt om satt med tappade hakor. Så mycket (här ovan något förkortat) har inte Stiverne sagt på åratal. Dan Goosen grep nu micken och kunde inte undlåta sig: ”Var tusan har vi varit sista halvtimmen? I ’Twilight zone’? Vad har vi just bevittnat? Du snackar inte? Du snackade lite där, Bermaine.

En surmulen Arreola fick mikrofonen: ”Du skrämmer inte mig, tro mig ’bro’, nu på lördag så kommer jag att anfalla och anfalla .. jag kommer mosa dig. ’F-k this guy!’ Nu snackar han. Förr respekterade jag dig, du var en tystlåten kis, men nu ska du få stryk. Detta kommer du aldrig glömma, det lovar jag!”

 

Jo, nog tycks det laddas alltid.

Samtidigt har nu IBF kommit ut med definitivt krav på att den ”riktige” VM-kungen Wladimir Klitschkos nästa försvar skall vara mot första utmanare Kubrat Pulev från Bulgarien. Pulevs promotor Sauerland rapporteras redan vara igång med förhandlingar med Team Klitschko om tidpunkt, pengar och plats.