NY BOK OM INGEMAR JOHANSSON:

jun 23, 2024
boXning

”EN PUNCH VAR ALLT SOM BEHÖVDES”

65 år efter den den enorma VM-natten i Yankee Stadium i New York då Ingemar Johansson erövrade VM-titeln i tungvikt via en sensationell och häpnadsväckande knockout på Floyd Patterson – det var den 26 juni 1959 det hände – så har nu en ny bok om Ingo och om hans ruskiga ”Torshammare” dykt upp på scenen. 
Det är den skotske författaren, och proffsboxningsdomaren, Jim Kirkwood, som via Dalcumly Press i Kilmarnock, Skottland kommit ut med en fin liten bok benämnd ”ONE PUNCH WAS ALL IT TOOK. The Ingemar Johansson Story.” Den berättar, i kronologisk form, historien om stensättarlärlingen från Johanneberg i Göteborg som via en suverän amatörkarriär i Redbergslids BK över en skandalomsusad OS-turnering i Helsingfors 1952, sedan som proffs hos Edwin Ahlqvist bokstavligen slog sig fram till ära, rikedom och evig berömmelse .. via EM-titeln i tungvikt till ett fantastiskt år som Världsmästare alla kategorier, och sedan avslutningen på sagan om mannen med världens hårdaste höger. Den höger som med ett slag på rätt ställe kunde avgöra allt. 
Det är en enkel, men väl berättad historia, om den än idag störste av alla våra boxningsmästare. En liten bok väl värd sina pengar. Den kan beställas via email till: dalcumly@btinternet.com till ett pris av £15 + porto £5.50, men lär nu också gå att köpa över Tradera.com.