NY KNOCKARNAS KVÄLL I ÖREBRO ..!

dec 06, 2015
admin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Första FIGHTLIFE blev en ”knockarnas eftermiddag” i Örebro – igår kväll gick FIGHTLIFE TWO .. och den blev på bra nära samma sätt en parad av snabba stopp. Dock höll den här tävlingen gott och väl ett snäpp högre standard än ettan.
Det började med debutanten Johannes Vinasco – sydamerikanskt påbrå på farssidan, mamma är svenska – som i mellanvikt tog sig an mycket tuffe fransmannen Mahmut Gorda, där det dock strax visade sig att Gorda inte var stark nog i denna viktklass (han är starkare en viktklass ner) och en tufft satsande stockholmsgrabb tog kommandot från start, boxades mycket bra och offensivt och en fin högerträff knäckte nog näsan på fransmannen redan i första ronden. Gorda tog sig igenom även andra men fick nu mycket påskrivet och direkt efter pausen in till tredje gav han upp .. handduken kom in efter gonggongen. Ringdomare Håkan Sindemark accepterade stopp. Detta var en lysande debut av Vinasco!
Nästa match blev en av de märkligaste – och snabbaste matcher – vi haft i svensk proffsboxning sedan comebacken. Marcus Alberts i cruiservikt versus, pga stormen ”Helga” sent inkomne, Mirnes Denadic (han anlände vid 3-tiden på natten, vägde in på läkarundersökningen kl 10 på matchdagen, utan problem på 89,2 kg) och båda två gick mycket taggade till verket i första ronden, direkt till närkamp .. gick ifrån och rusade ihop igen – varpå BÅDA stöp i backen! Båda slog, men den feta smällen kom från det faktum att de skallade ihop. En dubbelnedslagning! Ringdomare Gudjon Vilhelm valde att räkna över båda, Alberts krånglade sig snabbt upp men Denadic var omtöcknad först uppe på ”7-8” .. fick fortsätta och kom snabbt i underläge, träffades av en god höger och gick ner igen .. kom med nöd upp, men stoppades nu av Vilhelm på TKO. Korrekt. Allt över på 49 sekunder!
Tredje matchen gick mellan comebackande veteranen Vatche Wartanian och balten Zaurs Sadihovs i lätt mellanvikt – det blev en hyggligt jämn första rond där Zaurs svarade skarpt men Vatche förde kommandot, men från andra hade Wartanian klart grepp om fighten och tog ronderna knappt men klart i en ganska underhållande match. Det var inget snack om domslutet: 40-36 x 2, 39-37 till Vatche. Strong comeback av 41-åringen, som nu vill ha fight om SM-titeln för proffs.
Därefter var det dags för Degerfors tungviktsstolthet, en man med Sveriges grannaste fysik för en så stor karl, Johnny Iwersen 107 kg perfekta muskler, mot en stadig bulgar vid namn Georgi Tonev på 103,3 kg. Johnny tog omgående kommandot, drev Tonev framför sig men fick också ta emot en del skarp kontra, men lyckades träffa hårt och precis efter två minuter med förbluffande effekt – Tonev tog ”luftsteg” och brakade omkull utmed repen, men klarade räkningen bra och tog sig ronden ut. Johnny tog direkt tag i även andra ronden, pressade hårt men bulgaren svarade upp, tills en ny tung träff landade precist och han stöp i däck, kom ostadig upp på benen men ringdomare Åke Johansson räknade korrekt ut honom, då han ingalunda var klar, oförmögen att räta upp sig. Tid: 1.27.
Huvudmatchen var ett på pappret ett mycket tufft test av Pezhman Seifkhani (tredje matchen) mot rutinerade David Gegeschidze (16-10-1) från Georgien – svensken vägde in på 108,6 och ”Gege” på 116,6 kg. Pezhman startade som en furie och hade snabbt tunga huvudträffar inne på sin långe, massive motståndare, som upprepade gånger kom i bryderi. Så forcerade Seifkhani upp bjässen i neutralt hörn och rammade hårt, ”Gege” stapplade till och föll framåt i golvet, liggandes utsträckt rak lång, men han samlade ihop sig bra, tog sig upp och igenom ronden, trots att Pezhman nu öste allt han förmådde!
Nästan fascinerande bytte matchen ansikte i andra ronden. Pezhman bar nu uppenbart på en syreskuld från urladdningen i första, Gegeshidze boxade sig in i matchen och även om svensken fick till några hyggliga sekvenser, så var ronden helt jämn. Även i tredje och fjärde ronderna ledde ”Gege” bitvis på poäng, men Pezhman kunde i båda forcera mot slutet för att förtjäna knappa rondsegrar – och följaktligen till sist en tämligen klar seger: 40-35 x 2 & 40-36. Detta blev till en nyttig och lärorik viktoria för ett framtidslöfte som 25-årige Pezhman – det går inte att ösa allt i första – och därmed hjälpa honom vidare mot en tung karriär.
Lilla hallen i Tegelbruket var tämligen välfylld – kapacitet 500+ – och stämningen var härlig. Det hela blev till en ganska bra och i synnerhet action-packad afton uppskattad av en entusiastisk publik, i vilken även Degerfors riksdagsman och boxningsledare, frågesportvinnare Peter Pedersen befann sig. Även han nöjd – inte minst med Johnny Iwersen.