NYGIFT MIKAELA LADDAR (OCKSÅ) FÖR EVA BAJIC 9/6

maj 26, 2018
boXning

Igår knöt Mikaela Laurén hymens band med sin Peder Södersteen. De gifte sig inför släkt och vänner i en pampig ceremoni på fredagen och lade efteråt ut sin lycka på Instagram under rubriken ”Nygifta” …

Det var ett gäng celebriteter med vid akten, bl a Camilla Läckberg/Simon Sköld, Jesper Blomqvist, Kristjan Lootus, Eva Attling … och boxningsfolk som Europamästare Anthony Yigit och Erik Skoglund och hans Angelica Sjöstedt mfl. Det nygifta paret firades förstås under kvällen, och idag har det burit av på en kortare ’smek-vecka’. För även om fru Laurén-Södersteen aviserat att den ganska fantastiska boxningskarriär hon fått till går mot sin avslutning, så är inte sista kapitlet helt avslutat. Förvisso ligger nu barn och en ny framtid för dörren, men allra först gör hon en avskeds-fight .. nere i Göteborg den 9/6.

Det är på Kooperativet på Lindholmen, Göteborg sista fighten äger rum – vid ’Bulldog Fight Night’ på lördag om två veckor – och det blir mot ingalunda ofarliga gamla bekantingen, ex-VM-drottningen Eva Bajic (f. Halasic).

42-åriga Laurén (30-5/13 KO) ställs alltså i avslutningen över 6 ronder mot

Eva Bajic (14-11/9 KO) så att den nybakade IBO-VM-drottningen (hon tog titeln som bekant med den tuffa segern över Verena Kaiser i Sundsvall 21/4) här i en ’non-title’-fight möter 33-åriga f d IBF-VM Bajic, en tuff serbiska som förvisso har ett blandat record idag, med titelförluster mot Cecilia Braekhus, Jennifer Retzke och tapp till nya storstjärnorna Delfine Persoon och Ema Kozin men också bär med sig triumfen över Ivana Habazin om IBF-titeln 2013 och efter att ha lagt av ett par år gjorde comeback 2016 och tog senaste segern i april i år över Valentina Keri. Hon håller också VM i kickboxning/K1 regler .. och hon har två gånger tidigare mött Laurén i proffsringen, dels i Karlstad den 3/9 2011, då Mikaela stoppade Bajic/då Halasi på två ronder och dels i Stockholm 5/10 2012, då Mikaela fick slita hårt i sex ronder för en poängseger. Bajic kommer för ”tredje gången gillt” ..! Man får hoppas Laurén får till koncentration och förberedelser nog. Det lär behövas.