NYKÖPING: SPARRINGEN AVSLUTAD; EDWARDS LOVAR KO!

dec 11, 2015
admin

imageIgår avslutade Erik Skoglund det digra sparring-schema han gått igenom inför kampen mot Derek Edwards den 19/12. Han har under avslutningen sparrat med Oscar Ahlin – som ju också går en tuff fight i Nyköping, mot ryssen Varazdat Chernikov – och mot den special-importerade ukrainaren Ruslan Schelev – en tuff mellanviktare med själv en stark record (12-4/6 KO). I förrgår gick Erik 6 ronder mot Ahlin och därefter 4 ronder mot Schelev .. och igår avslutade han med en tufft 6-ronders pass mot ukrainaren. Nu blir resten av träningen lättare arbetspass och avrundning av formen. Allt är på plats – och han känner sig helt redo för kamp om en vecka. På bilden här intill ses han pusta ut efter fullgjord sparring med Schelev på ena sidan och Oscar på den andra.

imageSamtidigt har Derek Edwards tagit bladet från munnen – han avslutar nu också sin sparringcamp i USA – och har uttalat sig till media/Roff-Sauerland, om kampen: ”Jag kommer att slå ut Skoglund. Han är en bra boxare, men han har ingenting jag inte sett förut. När jag mötte Badou Jack var jag underdog, ingen backade mig och jag visade alla hur fel de hade. Det kommer att bli likadant mot Skoglund, jag kommer att bryta ner honom över ett antal ronder och slå ut honom.” Och han tillägger: ”Jag har boxat på en mycket högre nivå än Skoglund, och jag kommer att använda den erfarenheten. Han kommer att få en chock när han möter mig i ringen.”