NYTT FRÅN HOPKINS, KLITSCHKO & PARKER

okt 26, 2016
boXning

hopkins-v-smith-kickoff

Det kommer nya bud från de tunga pojkarnas kvarter: på den positiva sidan att Bernard Hopkins och Joe Smith Jr kickade igång PR-driven för sin fight den 17/12 igår i Los Angeles, den fight som skall bli tack & avskedsföreställning för ”The Executioner”. Han tänker sig gå ut med flaggan i topp mot hårslående Smith, men denne tänker sig en helt annan punkt för tillställningen, som ska gå i klassiska Forum, Inglewood (L.A). Golden Boy Promotions arrangerar och dess boss Oscar de la Hoya höll vid gårdagens pressmöte de två kämparna på behörigt avstånd.

 På en mindre positiv not meddelades igår att Wladimir Klitschko är ute ur den tänkta VM-fighten (IBF) mot Anthony Joshua i Manchester, England den 10/12. Den tidigare VM-kungen har ådragit sig en muskelbristning i vaden, och den tar så pass tid att laga att vare sig matchen mot Joshua eller alternativet mot Lucas Browne (om WBA-titeln) kan bli av i år. ”Wlad” kom aldrig till ett beslut om vilken match han skulle ta – och istället ser han nu på ett sorgligt bokslut för 2016, som i allt inneburit två uppskjutna VM-matcher (mot Tyson Fury) – och inget mer!

För Joshua blir det fight ändå den 10/12 säger promotor Eddie Hearn: ”Vi ser oss om efter en annan motståndare och laddar sedan om för Klitschko i mars eller april”.

 Den i princip klara WBO-VM-fighten i tungvikt mellan Joseph Parker och Andy Ruiz, som först sades vara på väg till Auckland, New Zealand, satt till samma datum som ovan, 10/12, kan nu komma att dirigeras om till USA istället, då promotor Dean Lonergan har problem få ihop nog pengar för NZ. ”Vi måste komma upp i ett sjusiffrigt belopp (i dollar) för att kunna arrangera i NZ, och det har inte gjorts här förr, så vi får se på olika lösningar”, säger Lonergan,