OAVGJORT MELLAN LIPINETS-CLAYTON; FURY FUNDERAR; LOMA OPERERAD

okt 26, 2020
boXning

Vid lördagens match om IBF:s vakanta interim-VM-titel i weltervikt i Mohegan Sun Arena i Uncasville, Connecticut, USA gick de två kontrahenterna Sergey Lipinets (16-1-1/12 KO) och Custio Clayton (18-0-1/12 KO) oavgjort efter fullbordade 12 ronder. Det var till större delen en taktisk fight där förre VM-kungen i lätt welter (IBF) Lipinets byggde en knapp men hygglig ledning in i matchens slutparti, där dock aldrig besegrade Custio kom starkt i de tre sista ronderna .. och när domarnas poängkort adderades visade det sig att en av dem hade Clayton segrare (115-113) men de övriga två hade en ’draw’ (114-114), varmed domslutet blev majoritets-oavgjort. Titeln förblev därmed vakant .. och troligast är att de två får göra om det hela en gång till.
Fullvärdig IBF-VM-kung i klassen är Errol Spence Jr, som avser försvara både det bältet och sitt erövrade WBC-bälte den 5/12 mot förre lätta welterviktskungen Danny Garcia.

WBC-världsmästaren i tungvikt Tyson Fury kom på söndagen ut med en förnyad bekräftelse att han skall definitivt boxa sin nästa match den 5/12 i London, och att motståndarens namn skall meddelades inom kort. Otto Wallin har ju till The Champ meddelat sin intresse att ta den fighten. Från Top Ranks kontor har dock signaler gått ut i helgen om att valet står mellan den avgångne Europamästaren Agit Kabayel och förre VM-utmanaren Carlos Takam. Vi väntar och ser ..

OCH från samma källor meddelades i veckan att Vasyl Lomachenkos något tveksamma insats i VM-fighten förra lördagen mot Teofimo Lopez berodde på en skadad axel – men att Loma teg om skadan .. och uppenbarligen tilläts av matchläkare ta en bedövande spruta före fight .. och inte heller nämnde han något direkt efter kamp, för att han inte ville komma med undanflykter (han lämnade helt sonika ringen och senare arenan), så det hela uppdagades inte förrän i veckan, när han lades in för operation av höger axel, och den rapporteras nu gått helt utmärkt .. men detta har lång rehabiliteringstid och mästerboxaren kommer inte vara tillbaka i ringen igen förrän tidigast i januari 2021.