OLIVER FLODIN PROFFSDEBUTERAR OM EN VECKA

sep 22, 2017
boXning

En av Sveriges allra främsta amatörboxare, Vaggeryds Oliver Flodin, lämnar amatörerna och blir proffs om precis en vecka, han har skrivit på för Team Sauerland med Nisse Sauerland som promotor och med Wally Munteanu och pappa Sören Andersson som tränare och sekonder, och kommer att göra debut på EM-galan i Solna – Yigit vs Martin – i en 4 rondare.
Den 21-årige talangen lämnar nu en 100 matcher lång amatörkarriär krönt av SM-guld och Nordisk mästare, landslagsman och vår representant vid Junior-VM & -EM, deltog i OS-kvalen 2016 och med en mängd turneringsmeriter dessutom. Han reste på sensommaren med Wally och Sören till Hamburg och sparrade med ”King” Arthur Abraham, varvid Nisse Sauerland tog sig en extra noga koll på talangen – och kort tid efteråt skrevs kontraktet.
”Det var en kick att få sparra med Arthur Abraham och det gav mig mycket självförtroende. Jag visste att jag skulle bli tvungen att visa mitt bästa och sparringen gick riktigt bra. Jag kände att jag har nivån för att bli ett bra proffs. Jag vill sikta högt och få boxa om EM-titlar och mer med tiden.” Säger Oliver i en intervju med Sauerlands Edward Roff. ”Det här är en dröm som går i uppfyllelse och jag kan knappt vänta på att få komma in i ringen i Solnahallen och debutera den 30/9 ..!”
”Jag är mycket nöjd med att ha fått Olivers signatur på kontraktet”, säger Nisse Sauerland, ”detta är en spännande tid för svensk proffsboxning och vi kommer att fortsätta expandera, och Oliver kommer att bli en viktig deltagare i detta; han kommer från en stark amatörbakgrund och han ser redan mycket bra ut i ringen. Det skall bli spännande att se hans debut i Stockholm!”

Oliver Flodin debuterar i mellanvikt på 4 ronder mot slovaken Richard Hegyi (4-1/3 KO), i en ganska så tuff första uppgift som yrkesman, då Hegyi har fem proffsmatcher i ryggen och vunnit alla utom ett poängnederlag mot franska amatörstjärnan Michel Tavares på den senares hemmaplan; av de fyra segrarna är tre på förtida stopp – så det fordras en skärpt Flodin i Solnahallen, och det är alltid en vansklig uppgift att proffsdebutera, och dessutom i ett stort sammanhang. Spännande.