OPERERAD OTTO ÅTERVÄNDER NU TILL USA

dec 26, 2023
boXning
Vi talar med Otto Wallin pass två dagar efter det stora dramat i Kingdom Arena i Riyad, då han tvangs ge slaget förlorat efter fem ruskigt tuffa ronder mot ett återuppväckt Anthony ”AJ” Joshua. 
Han är då återkommen från en operation av näsan på sjukhuset i Riyad. Man var därvid nödgad gå in till näsbenet och sätta in en temporär förstärkning och rensa bort lösa brosk- och bendelar och blodsamling. Däremot behövdes inga åtgärder göras åt såret under höger öga, annat än se till att det läker ordentligt. Det är just nu tämligen svullet, men i övrigt under kontroll. Enligt sin ursprungliga plan skulle Otto med familj nu ha dragit på semesterresa till Sydafrika, men denna har nu fått skjutas upp en smärre tid. Istället återvänder nu teamet till New York, där Wallin om ett par dagar skall tillbaka till läkare och ett andra operativt ingrepp på näsan (där den tillfälliga förstärkningen tas bort, och nödvändig korrigering görs; varefter allt bara behöver läka i lugn och ro). 
 
Vi talar om matchförloppet, och det faktum att ”AJ” kom ut till kamp i den ruggigt bästa form han varit – en internationell expertis hyllar honom nu unisont; flera hävdar att det vi såg i Riyad var en Joshua av samma format som krossade Wladimir Klitschko i den enorma VM-fighten från 2017 – och Otto berättar: ”Han var plötsligt fruktansvärt bra, men jag försökte rubba på hans insats det bästa jag förmådde, men han träffade med en otroligt bra kroppsträff redan i första ronden .. det var som om han slog rakt igenom mig!” ”Jag kämpade med allt jag förmådde, men han var bara bättre än mig den kvällen. Det får jag ge honom. Näsan gick åt skogen och jag kom efter i slagväxlingarna – det var kärvt där. I pausen efter femte sa Joey till mig, att han bryter matchen, och jag accepterade det. Hade han släppt ut mig till nästa rond så hade jag kämpat med allt jag hade kvar, men han läste av hur illa läget var, och nu kan jag säga att jag inser att han fattade rätt beslut. Han tänkte logiskt och klart. Det var rätt och riktigt.” 
Hemma i Sverige fick vi – via ett par besynnerligt tvärsäkra tyckare sittandes i tv-studio-stolar i Stockholm, kommenterades fighten på en bildskärm framför sig för DAZN, som ansåg sig bra mycket bättre än Joey Gamache i ringhörnan i Riyad kunna avgöra vad som var rätt och riktigt (om de inte faktiskt menat blodigt allvar var det ju nästan ”roligt”; nu blev det platt korkat) och fordrade att Joey skulle sparkas som coach – en media-anka om hörnans beslut, då att antal tidningar omedelbart hakade på stolleriet från TV-kommentarerna. Wallin skrattar lite uppgivet åt tjabblet och konstaterar att det kanske inte alltid är lätt för upphetsade ’tyckare’ i en TV-studio att tänka klart. 
 
OM framtiden vet Otto idag bara en sak, helt säkert. Han skall ta god tid på sig och nu i tur och ordning, fixa skadorna, åka på semester, tänka igenom situationen fullt ut och analysera densamma, så får det ge, om och/eller hur en fortsättning artar sig. Vi lär få insikt i vad det hela leder till med tiden. Vid en fortsättning finns givetvis fortsatt en rad stora fighter för honom, även om VM nu är en bit bort i vägen. 
OJ