ÖPPEN TRÄNING I RIYADH: USYK OCH FURY REDO, KOVALEV-SAFAR PÅ PLATS!

maj 16, 2024
boXning

På onsdagen hölls öppen träning i Kingdom Arena i Riyadh, Saudi-Arabien inför lördagens super-show, där världens obestridliga tungviktskung skall krönas mellan Tyson Fury och Oleksandr Usyk, i den första VM-match nånsin där alla de fyra stora bältena är involverad – segraren tar allt! 

Båda de stora tungviktskungarna visade upp sig i ringen inför den världsvida TV-sändningen från vad som kallades ’öppen träning’. Jobbet och alla verkliga förberedelser är givetvis nu gjorda, så vad de båda verkligen gjorde i ringen var inte mycket avslöjande. Usyk slog lite på putor och skuggade, och sa några avslutande ord .. Fury struttade mest runt, skuggade en aning men dansade desto mer med händerna i luften, och höll sedan ett litet tal. De flesta av de större namnen på det mycket stora boxningsprogrammet uppträdde lite i ringen under den över två timmar långa sändningen: Joe Cordina och Anthony Cacace liksom Jay Opetaia och Mairis Briedis liksom Agit Kabayel och Frank Sanchez .. och även Sergey Kovalev hann in i ringen, där han mest tog selfies, men sedan släcktes kamerorna ner precis före det var dags för Robin Sirwan Safar, från Stockholm och Las Vegas, att visa upp sig.

Vid den stora presskonferensen på torsdagen var dock samtliga med och kom till tals.

Tyson Fury: ”Jag är på toppen av världen! Varför skulle jag inte njuta av det? Detta är den Stora Fighten. Det är för det odisputabla världsmästerskapet i tungvikt.. vi ser fram emot en fantastisk show för hela världen att beskåda!”

Oleksandr Usyk: ”Jag känner mig prima. Varje tillfälle är en ny erfarenhet. Det är alltid stort och underbart. Jag har inget nytt budskap till honom. Jag sparar det till på lördag.”

Sergey Kovalev: ”Jag är tillbaka efter två år. Jag är här för att börja om som en segrare, och kommer visa er det på lördag.”
Robin ”Robz” Safar: ”Jag har offrat så mycket. Jag har blött och svettats, men nu har jag min chans att visa er alla. Det här är min tid att lysa på. Jag ska slå dig, Kovalev. Jag ska slå ut dig. Jag ger dig sju ronder, sen gör jag slut på dig!”

Tävlingen går av stapeln på lördag natt, med start kl. Alltihop går ut över världen via pay-per-view, över bl a DAZN, rakt genom kvällen till den magnifika huvudkampen vid midnatt. Det häftiga matchprogrammet, döpt till RING OF FIRE ser ut som följer:

Oleksandr Usyk 21-0 vs Tyson Fury 34-0-1     WBA/WBC/IBF/WBO/IBO VM Tungvikt 

Joe Cordina 17-0 vs Anthony Cacae 21-1         IBF/IBO VM Fjädervikt 

Jai Opetaia 24-0 vs Mairis Briedis 28-2            IBF VM (vakant) Cruiservikt 

Agit Kabayel 24-0 vs Frank Sanchez 24-0        12 ronder Tungvikt 

Mark Chamberlain 15-0 vs Joshua Wahab 23-1 12 ronder Lättvikt 

Sergey Kovalev 35-4-1 vs Robin Safar 16-0     10 ronder Cruiservikt 

Isaac Lowe 24-2-3 vs Hasibullah Ahmadi 16-1 10 ronder Fjädervikt 

Moses Itauma 8-0 vs Ilja Mezencev 25-3          10 ronder Tungvikt 

Daniel Lapin 9-0 vs Octavio Pudivitr 9-1          10 ronder Lätt tungvikt 

David Nyika 8-0 vs Michael Seitz 12-0              8 ronder Cruiservikt