Ordkriget är igång inför Sauerlands gala i Esbjerg

apr 03, 2014
admin

Nyhetsbild_30_Erik_SkoglundDet börjar så smått dra ihop sig till Stall Sauerlands starka boxningar i Esbjerg i Danmark den 12/4, med två svenska stjärnor i tunga roller.

Det är dels Erik Skoglund (19-0-0/10 KO) som försvarar sin EU-titel i lätt tungvikt mot italienaren Danilo D´Agata (12-1-1/3 KO) i huvudmatchen. Den senare skickade häromdagen ett skarp meddelande till Skoglund: ”Njut av dina sista dagar som mästare, jag kommer för att ta bältet. Skoglund må vara en bra boxare men är alltför linjär och fantasilös – jag är motsatsen, jag boxar med sydländsk glöd och rör mig som en fjäderviktare. Jag flyger som en fjäril .. och jag sticker som ett bi!” Det senare är givetvis en travestering på Muhammad Alis ”Float like a butterfly …” slogan.

Erik blev dagen efter inte utmanaren svaret skyldig: ”Fjärilar, bin eller italienare, jag kommer att krossa allt i min väg. Han må inbilla sig att han förberett sig för detta, men vad han än gjort så kommer det inte att vara nog. Jag har mött tuffare killar än han, och han kanske njöt av sin tid som italiensk mästare, men jag arbetar inte så, jag kommer inte att njuta av något förrän jag blivit världsmästare – och just nu står han i vägen för mig!”