ORDKROG MELLAN LIEBENBERG OCH SKOGLUND

apr 05, 2016
boXning

imageimage
Nu brakar det loss! Den kommande titelfighten i Stockholm mellan Erik Skoglund och Ryno Liebenberg den 23 april i Hovet har lett till ordkrig de senaste dagarna. Sydafrikanen gick igår hårt ut och deklarerade att den obesegrade svensken (24-0/11 KO) borde inrikta sig på karriärens första nederlag.
”Jag kommer till Sverige för att ’kick his ass’ …” var den mening i hans budskap som tog mest uppmärksamhet. ”Jag vill ge Erik två meddelanden vad gäller detta”, skrev han vidare i det nu vida publicerade uttalandet. ”Dels att jag kommer för att rakt av spöa honom och dels att han kan ’run but not hide’/trav. på Joe Louis berömda ”springa undan men inte gömma sig”-citat/ ..”
Liebenberg (17-2/12 KO) hävdar att Skoglund ännu aldrig behövt möta en verklig motståndare och kommer att få uppleva en stor överraskning öga-mot-öga i Hovet den 23:e, och poängterade att alla hans gatuslagsmål skulle addera till hans record som proffs i styrka.
Idag kom Erik Skoglund ut och blev inte svaret skyldig. ”Tomma tunnor skramlar mest!” svarade han, möjligen lätt irriterad. ”Att skryta med att han är bäst på slagsmål imponerar inte ett skvatt på mig. Jag har aldrig varit i någon ’street fight’ nån gång, men jag vet bättre än han hur jag skall fixa jobbet i ringen. Jag föredrar att vara en gentleman, en sportsman, och inte ägna mig åt ’trash talk’. Jag vet att han är världsklass-nivå och att en seger för mig kommer att öppna för än större uppgifter. Han kommer säkert till Stockholm för att visa sin klass, men hans ord om ’kick my ass’ kommer att te sig korkade när allt detta är över!”