ÖREBRO: WARTANIAN I COMEBACK; VINASCO I DEBUT

dec 03, 2015
admin

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

På lördag eftermiddag drar FIGHTLIFE TWO igång i Tegelbruket i Örebro, och som bekant toppas programmet av inte mindre än tre riktigt tunga fighter: Pezhman Seifkhani vs Davit Gegeschidze från Georgien, Johnny Iwersen vs Georgi Tonev från Bulgarien och i cruiservikt Marcus Alberts vs Mirnes Denadic från Bosnien & Hercegovina – men därutöver tillkommer två fighter i lättare viktklass.
Det är dels evigt unge Vatche Wartanian, som gör comeback efter ett par års vila, och med en fortfarande riktigt hygglig record på 9-4-3/2 KO, och tillbaka på lätt mellanvikt, nu får ta sig an elva proffsmatcher rutinerade, hårdslående Zaurs Sadihovs (4-7/4 KO) – en 21-årig lett (20 år yngre än Vatche!) som gjort hyggligt bra ifrån sig ofta på bortaplan runtom i Europa och förmodligen blir ett bra test på var svensk boxnings ’ålderman’ står idag.
I andra ändan av erfarenhets- & åldersskalan har vi tävlingens debutant, Johannes Vinasco från Tensta i Stockholm, som tränats av Tonton Semakala och som nu äntrar en proffsring för första gången. Han är 26 år gammal, har gjort drygt 40 amatörmatcher, är svensk Nybörjarmästare ’12, tog brons på SM ’14 och har tre turneringsmedaljer (guld/silver på Mattias Minne & Falken Cup). Han boxar i mellanvikt, där han möter tidigare Sverige-bekantingen Mahmut Gorda från Frankrike, den unge man som i Malmö i november i fjol gav Simon Henriksson en ruggig fight om än förlorare på poäng. En intressant start, onekligen.

Simon Henriksson, som ju först var tänkt starta i Örebro, har dragit tillbaka sin medverkan. Den matchen utgår därmed, tyvärr.
Foton: Vatche Wartanian & Johannes Vinasco