OSCAR AHLIN VANN PÅ TKO 4; DIRRELL-YILDIRIM INVÄGDA

feb 23, 2019
boXning

Oscar Ahlin (17-2/15 KO) mötte igår natt Beka Mukhulishvili (6-5/3 KO) från Georgien i Kalaszi Sporthall i Budakalasz i Ungern på förmatch-programmet till Zakirov vs Cota, och i och med att den tuffe georgiern boxade i Örebro i november och där gick tiden ut mot högt renommerade Marco Calic, kom nu vår ”Golden Boy” i en direkt jämförelse med det ’jobbet’. Det löste Oscar positivt och effektivt då han efter att ha vunnit de tre första ronderna och läst av motståndet gick till verket och stoppade sin man på 1:04 av fjärde ronden. Det var en hel slagserie som gick in och Mukhulishvili raglade under stormen, och sprack med flera jack i ansiktet, då ringdomaren Tamas Savari gick emellan och bröt! Enda jobsposten för Ahlin är att han fick redigt ont i vänstern efteråt och nog måste söka upp läkare väl hemkommen. Detta var Oscars fjärde raka seger sedan comebacken våren 2017.

Huvudmatch på galan var Roman Zakirov mot Daniel Vega Cota om vakanta IBF/Int-titeln i super welter/lätt mellanvikt och den vanns av ryssen Zakirov på poäng efter 10 ronder, 98-92, 99-91 x 2.

Tidigare denna fredagsnatt blev det klart borta i Minneapolis Armory i Minnesota, USA för VM-fighten i supermellanvikt, WBC-versionen, mellan Athony Dirrell och Avni Yildirim, då båda klarade läkarkontroll och invägning. Dirrell vägde 76 kg blankt och Yildrim 76,1 kg.