Oscar och Otto laddar för tufft motstånd i Nyköping

nov 12, 2015
admin

imageimageMatchningen fortskrider för Sauerlands stora decembertävlingen i Nyköping (19/12) där förutom huvudmatchen mellan Erik Skoglund och Derek Edwards och semin mellan Anthony Yigit och DeMarcus Corley nu också Oscar Ahlins och Otto Wallins motståndare är klara, åtminstone så långt som matchningen – ansökan om åtta ronders distans för båda de senare matcherna är inlämnad till Kampsportdelegationen.

Oscar Ahlin, som ju nu kommer tillbaka från sitt första nederlag i proffsringen (den 2/5 mot hårde exil-afrikanen Bernard Donfack i Danmark) ställs mot en verklig tuffing i Varazdat Chernikov (10-3/5 KO) från Ryssland, en 24-åring kallad “Boa Constrictor”, som har tretton matcher bakom sig, och har slagit några riktigt goda boxare, som Artrem Vychkin (poäng 8) och vunnit kufiska UBO/IC-titeln på TKO 6 över starke Karema Nyliawila och försvarat den titeln på TKO 3 mot samme man. Han förlorade dock sin senaste match, i oktober, i Amsterdam, Holland mot mycket starke Gevorg Khatchikian (record 22-1/naturaliserad holländare) i en riktigt bra fight stoppad med 2 sekunder (!) kvar av fighten. Khatchikian får nu (20/11) match om WBA Fedebol & NABF-titlarna mot Gilberto Ramirez! Det blir alltså två unga, starka förmågor mot varann i Nyköping, som båda är på come back-stråt.
Otto Wallin, som nu alltså är uppe i tretton raka segrar möter i Nyköping den 37-årige österrikaren Samir Kurtagic, en 19 proffsmatcher rutinerad herre på ca 107 kg i vikt – precis som Otto – men mycket lång, 201 cm (Otto: 197); han kallas av någon besynnerlig anledning “The Chic”, och han har tagit tolv segrar och slagit 8 KO på vägen, och bland offren finns en del goda män som bl a Jens Krull och Peter Erdos och han har aldrig blivit stoppad utan t o m gjort skapligt jämnt mot en rad stora namn i europeisk tungvikt: Edmund Gerber, Francesco Pianeta, Carlos Takam, EM-kungen Alexander Dimitrenko, som han hade i golvet, Steffen Kretschmann och senast mot förra helgens titelutmanare (WBC/Silver) Mariusz Wach .. detta är en mycket stark boxare, den klart bästa man Wallin ställt inför så här långt; kallas också ibland för ”Den serbiska jätten”. Ett spännande möte.

”Det är inte ofta jag möter en motståndare som är längre än jag”, säger Otto Wallin, ”men jag ser fram emot denna utmaning. Kurtagic har en massa erfarenhet och har mött många bra boxare, men jag har skickligheten och håller jag mig till planen är jag säker på att jag kan slå honom.”

”Den här matchen blir mycket viktig för mig”, säger Oscar Ahlin, ”jag måste vinna för att få tillbaka karriären på rätt väg – allting blev fel sist och förberedelserna på tok och jag tog ner vikten på fel sätt. Nu blir det inga såna fel. Jag har spenderat sommaren i USA och tränat varje dag. Jag var med och tittade i Nyköping senast och det kliade i fingrarna. Nu ska det bli härligt att vara med. Jag vet att jag får en tuff fight i Chernikov – det är en bra boxare och tillsammans skall vi bjuda publiken på något extra!”