OSCAR VANN KLART IBO/C-TITELN .. NY CHAMP!

mar 29, 2021
boXning

Oscar ”Golden Boy” Ahlin (21-2/18 KO) vann övertygande på poäng efter en riktigt bra och fartfylld fight mot Alpay Yaman (12-2/6 KO) i Claridge Events hall i Bryssel nu på söndagsnatten och kröntes vederbörligen till ny IBO/Continental Champion i lätt tungvikt. Han gick en av de två huvudmatcherna i denna slutna tävling inför en liten hårt corona-begränsad publik, men det var Oscars insats som var kvällens klart bästa.

Vårt svenska ess visade sig från sin främsta sida och öppnade sin titelmatch mot Tysklandsbaserade turken Alpay Yaman mycket övertygande, boxade blixtrande bra i första ronden trots hård anfallspress och fortsatte än bättre i andra där han sent i ronden klippte motståndaren med en vänsterkrok högt mot tinningen som momentant skickade honom i canvasen.

Yaman fixade den golvningen och kom tillbaka fast han då levde ytterst farligt, och fortsatte sedan anfalla ursinnigt i tredje med viss framgång, tills Oscar prickade honom på nytt med en vänsterkrok mot käken som sänkte honom för ny räkning .. han tog sig upp från den också medan ringdomare Brahim Aadi räknade till ”åtta” .. men med en stort förlorad rond igen. Yaman kämpade sig in i fighten och vann med tiden sjätte ronden på mer arbete – ibland gav han sig till att göra ’ursinniga’ tjur-rusningar – men genomgående stod mannen från Stockholm för det klart bättre jobbet och vann de flesta ronder med hygglig marginal. Oscar verkade trött mot slutet av åttonde ronden, som var jämn på det hela taget, men kom efter en ny holmgång av Yaman tillbaka i nionde med att träffa med en hel serie hårda slag som hade Alpay vacklande på kanten till att gå ner. Och i tionde var svensken nära på att kunna avgöra igen, men heders till Yaman för mäktig vilja och fighting-glöd som tog honom igenom. Oscar jobbade genom större delen av matchen med djupa, tunga slag ner i kroppen – de ’specialare’ han så ofta slagit ut folk med – och det var ytterst starkt av tysk-turken att de facto stå för dem, fast han grinade mycket illa vid flera tillfällen. De två kramade om varann på det mest sportsliga vis efteråt, men det var aldrig något snack om utgången av kampen. Oscar fick segern med siffrorna 99-90, 97-91 och 99-90.

Varefter han kröntes av Andre Van Grootenbruel med bältet till IBO Continental Champion!
I den andra titelfighten – om IBO:s vakanta Inter-Continental-titel i lätt tungvikt – vann efter en tuff och tät fight, där det ända till slutet var hugget som stucket vem som var i poängöverläge, Malik Zinad (17-0/15 KO) på KO i nionde ronden efter att ha avgjort med en superb höger mot Timur Nikharkoev (22-4/15 KO) – också detta en spännande fight.