OTROLIG WILDER-FURY-FIGHT SLUTAR I OTROLIG DRAW – OAVGJORT! GVOZDYK SLOG UT STEVENSON!

dec 02, 2018
boXning

I en närmast osannolik tungviktsdrabbning – Hollywood hade inte kunnat hitta på nåt värre – boxade de två tungviktsbestarna Deontay Wilder (40-0-1/39 KO) och Tyson Fury (27-0-1/19 KO) på det mest häpnadsväckande vis fram till ett oavgjort resultat i Staples center i Los Angeles inatt ..!

Det började som en bra nära upprepning av Tyson Furys bravad i Tyskland för tre år sedan mot Klitschko, då den brittiska jätten kontrollerade matchen med sina långa armar och höll amerikanen borta från att kunna drämma in sina dråpslag – det blev mest hål i luften – och ”The Gypsy King” kunde ta en klar poängledning .. så förlöp åtta ronder av jättemötet. Och under den resan fick Wilder ett besvärande cut, redan i andra, och det gick inte alls ”The Bronze Bombers” väg, och hans försök att dra in Fury i en ’dog fight’ gick helt om intet.

I nionde ronden lyckades dock Wilder driva in Fury i ett hörn och träffade tungt mot huvudet, en höger som fällde utmanaren, och med viss nöd tog sig dock den store mannen upp och igenom krisen och åter in i fighten. Så igen, i en dramatisk sista rond, satsandes ursinnigt, fick Wilder på nytt träff – nu dubbelt med rak höger-vänsterkrok och den mäktige britten gick rak lång i däck .. det tycktes slut, men på det mest förunderliga vis kom han upp på benen och var ’okej’ på ”nio” och fick fortsätta den sista sekvensen av fighten ut!

Inte nog med drama, dock – nu kom domslutet! Poängdomare Rochin från Mexico dömde 115-111 för Wilder, poängdomare Tapper från Canada dömde 114-110 för Fury och britten Phil Edwards fick till 113-113 .. oavgjort, varmed domslutet blev en ’split draw’ – oavgjort!

Ingen var nöjd med resultatet efteråt, men i allt palaver kom man ändå till nåt slags koncensus – det måste göras om!

Fury: ”Vi är på bortaplan .. och jag var nedslagen, men jag anser genuint att jag vann .. men jag är fortsatt professionell i min syn på det – jag reste till Tyskland och slog Klitschko, jag kom hit och slog Wilder. Men God bless America och ’The Gypsy King’ är tillbaka!”

Wilder: ”Jag tyckte jag uppnådde segern med de två nedslagningarna, men jag antar jag tvingade fram slagen i natt, och när jag gör det är de aldrig riktigt precisa .. det var felet. Så nu blir det en returmatch och jag tar honom då!”

Fury: ”Ett hundra procent att det blir en retur – vi är de två bästa tungviktarna på jorden och den tredje är en ’chicken’ – var är du nu Anthony Joshua!?”

Tidigare denna lördagsnatt var det hett värre om VM två viktklasser ner. Adonis ”Superman” Stevensons (29-2-1/24 KO) tionde försvar av sin WBC-VM-titel i lätt tungvikt blev hans sista och slutade i ett förkrossande nederlag då utmanaren Oleksandr ”The Nail” Gvozdyk (16-0/13 KO) i Videotron Centre i Quebec City, Canada i elfte ronden fångade in den åldrande mästaren utmed repen efter att först träffat hårt med en direkt höger och följde upp med flera bra träffar främst med högerhanden och till sist med motståndaren skakad i ringhörnan rammat med en avslutande rak höger som sänkte VM-kungen tungt .. varvid ringdomare Michael Griffin direkt stoppade matchen på TKO!

Det hade då varit en mycket fartfylld och nervig fight med flera dramatiska ögonblick. Stevenson öppnade bäst och utmanaren höll sig klokt nog på avstånd inledningsvis, men Gvozdyk lyckades de facto i tredje rondens öppning golva ”Superman” med en direkt höger, men ringdomaren missade träffen och dömde det som en halkning. De stal därefter rondslut från varann fram tills Gvozdyk hade en mycket bra åttonde rond med hård press på mästaren och syntes kunna ta kommandot. Stevenson kom dock tillbaka med en utmärkt tionde rond, då han faktiskt fällde utmanaren in i repen, men även här missade Griffin att det rent tekniskt var en nedslagning. Allt detta blev dock rent akademiskt i och med den USA-baserade ukrainarens – han tränas och coachas av Teddy Atlas – fantastiska forcering i elfte ronden, vilken gjorde honom till ny WBC-världsmästare ..!