OTTO WALLIN BOXAR MOT MURAT GASSIEV OM WBA/INT-TITELN I TUNGVIKT

sep 10, 2023
boXning

Det har gått rykten en tid, men nu tycks det vara helt klart. Otto Wallin (25-1/14 KO) boxar sin största fight, sedan mötet med Tyson Fury för fyra år sedan, den 30/9 i Antalya i Turkiet, där han går upp mot stenhårde armeniern Murat Gassiev om WBA/International-titeln i tungvikt över 12 ronder. Matchen har varit i görningen i flera veckors tid och i sak uppenbarligen klar ett tag, men tillkännagavs först idag.

Det är 32-årige Ottos första match sedan 8-rondaren mot Helman Olguin i januari, och han berättar i intervju med SVT under dagen om hur tufft det har varit att bara ha fått gå och vänta på nya möjligheter att matcha – att det de facto varit ett par jobbiga år, där inte matchningen fungerat som tänkt och önskat – men att nu när allt är klart för denna mycket skarpa uppgift mot Gassiev är allt tillbaka på ’go’ och att han ser storligen fram emot denna grannlaga uppgift. 

Murat ”Iron” Gassiev (30-1/23 KO) är en 29-åring från Armenien , född i Ryssland, som boxat som proffs sedan 2011 och är baserad i Big Bear i Kailfornien. Han höll VM i cruiservikt (IBF+WBA) 2016-18, där han dock i den stora Mujammad Ali Trophy-serien förlorade striden om samtliga bälten mot Oleksandr Usyk ’18 – hans enda förlust i karriären – och sedan dess har han gått upp i tungvikt, med fyra raka segrar sedan 2020 till nu. I mars 2023 erövrade han WBA/International-titeln med en KO 2-seger över Mike Balogun. 

Matchen mot Wallin blir hans första försvar av WBA/Int-titeln. 

Mera detaljer följer framöver.