OTTO WALLIN I TRÄNING FÖR COME BACK 26/7

jun 28, 2024
boXning

Vår häftiga tungviktskung Otto Wallin (26-2/14 KO) är i hårdträning igen inför sin stundande comeback, nu inplanerad till den 26/7 i Tropicana Hotel & Casino i Atlantic City, New Jersey. Han kör som bäst i Mendez Gym i New York övervakad av sin coach Joey Gamache, och mästerfightern har låtit skicka oss några foton från träningen. Ett smakprov får ni här, där han slagtränar i ringen mot Joey. 

”Här är det bara bra och träningen går fint”, rapporterar han hem. ”Det rullar på bra. Jag har tränat mycket som tusan sen januari och det ska bli kul att boxas igen. Det är viktigt att jag gör bra ifrån mig i den här fighten, så hoppas jag på något större framöver. Man måste alltid vara på topp i tungvikt.” 

En hel nation kommer att sluta upp bakom honom när det brakar loss igen. Han har vunnit allas hjärtan med de fina insatser han gjort på högsta nivå, och vid 33 är han ännu i en bra ålder för tungviktare, så han ska kunna nå VM-nivån igen. Matchen den 26/7 i Atlantic City har på kort tid bokats om från Manny Lartei till den bamsige nigerianen Oniorode Ehwarieme (20-4/19 KO), en extremt KO-farlig herre men också en man som inte levererat på högsta nivå utan där slagits ut. Han var Nigerias OS-man i Peking 2008, och han har som proffs alltså slagit ut 19  av de 20 boxare han besegrat, inklusive Jeff Halcombe och Ariel Bracamonte (om WBF/Int-titeln 2019). Men han har stupat på obesegrade Kossoboutskiy, Jalolov (OS-guld, 14-0 som proffs), Deon Pettigrew. Han är 201 cm lång och väger ca 106 kg. Otto, märk väl, är 197 cm och väger runt 108 kg.