OTTO WALLIN: ”JAG GÖR INTE GRANATS MISSTAG!”

apr 20, 2017
boXning

Continental Heavyweight Championship på spel. Det har bytts lite ord mellan de två och häromdagen lovade Mandras att detta inte skulle bli någon rolig svensk afton. Vi har ju alla i färskt minne hur det gick i Malmö i mars månad, då en självsäker Adrian Granat vid sin stora hemkomst och ”kröning” gick på pumpen i första ronden mot Alexander Dimitrenko. Varningsrop har nu hörts om att hemmapressen kan skapa ett liknande scenario i Sundsvall.

”Det är naturligtvis alltid extra press på en när man skall upp inför sin egen hemmapublik, och det är möjligt att hemmapressen gjorde sitt för Adrian i Malmö, men han är han, och jag är jag, och han kom in med låg gard, som han boxade som amatör, och i tungvikt kan det smälla fort och en punch avgöra alltihop! Men jag vet att jag har lång väg kvar till högsta skiktet, och jag har båda fötterna på jorden och jobbar hårt varje dag på att förbättra allt. Det är farligt att tro på sin egen ’hype’, det är att be om trubbel. Det finns inga genvägar.”

”Jag kommer inte att göra samma misstag som han och leta efter snabba pengar. Jag är här för det långa loppet. Jag kommer att ta mig min tid och bygga upp mig på rätt sätt. Vi kanske möts i framtiden, Adrian och jag – det var ju mycket snack en tid om ett möte oss emellan – och det vore kul för de svenska fansen om det kunde bli av, men det kommer ju inte att bli tal om de pengar han då krävde för att möta mig. Jag är inte beroende av honom. Jag kan gå min egen väg, och jag har precis rätt folk för att ta mig till toppen. Men nu är jag här för att hand om en farlig motståndare på lördag kväll – och göra det rätt och skickligt och utan misstag.”