OTTO WALLIN: JAG KAN OCH KOMMER BESEGRA JOSHUA!

nov 18, 2023
boXning
Under en stor och rätt häftig presskonferens igår i London presenterades hela det enorma fight card som arrangeras av Warren-Arum-Hearn mfl i Kingdom Arena i Riyad, Saudi-Arabien den 23/12. Största uppmärksamhet gavs den synnerligen starka tungviktsfighten mellan f d VM-kungen Anthony ”AJ” Joshua (26-3) och Otto Wallin (26-1) från Sundsvall & New York över 12 ronder av VM-kval-karaktär. Det blev ett ganska tufft snack mellan de två massiva tungviktarna vid presentationen. Den 34-årige, 198 cm långe och ca 113 kg tunge ”AJ” behöll på ytan sitt stoiska lugn, men tände uppenbarligen till på den i snacket bitske Wallin. ”Jag har fortfarande mycket kvar att ge i ringen, och jag har ännu inte nått min absoluta topp som fighter. Och det skall jag visa er alla mot Wallin i december i Riyad. Jag kommer att slå ut honom och lägga grunden för min återkomst på VM-tronen där och då. Det kommer inte att finnas nåt tvivel!” Den 32-årige, 197 cm långe och ca 110 kg tunge Wallin skrädde inte orden: ”AJ är en stor boxare, utan tvekan så, men han har haft sin bästa tid i ringen och är inte längre samma farliga fighter, och det kommer jag att visa er i Riyad den 23 december. Jag kan besegra honom och jag kommer att besegra honom, och jag vet hur jag ska göra det! Det är en ära att få boxa på denna show, och det är perfekt tajming för mig!” 
 
Till svenska media strök han efteråt under att detta är den största match han varit inblandad i, större till och med än mötet mot Tyson Fury för fyra år sedan. Han ville inte avslöja gaget, ”men det är mycket pengar, men han får väl en åtta gånger mer än jag, skulle jag tro”. Det handlar om ett antal miljoner, det är klart. Och han betonade att det gjorde honom inget att de flesta betraktar honom som klar underdog.. ”det är jag inte hos mig själv, jag ser mig själv vinna!” 
 
Med på pressmötet var hela kopplet jättelika tungviktare, som tävlar i detta vad som redan kallas det häftigaste tungviktscard som satts ihop. Det kan diskuteras, men ett enormt startfält är det. Förutom AJ vs Wallin:
Deontay Wilder vs Joseph Parker
Dmitry Bivol vs Lyndon Arthur (VM i lätt tungvikt)
Daniel Dubois vs Jarrell Miller
Jai Opetaia vs Ellis Zorro (VM i cruiservikt)
Arslanbek Makhmudov vs Agit Kabayel
Frank Sanchez vs Junior Fa
Filip  Hrgovic vs Mark De Mori