OTTO WALLIN MÖTER ”MENE GENE” HILL 9/12

nov 05, 2016
boXning

img_1232

img_1231

Den först tänkte motståndaren till vår store tungviktare från Sundsvall Otto Wallin (16-0/11 KO), fransmannen Newfel Ouatah, i Nyköping den 9/12 har tvingats dra sig ur den kampen – och med febrilt arbete har promotor Sauerland tagit fram en ny motståndare: Eugene ”Mean Gene ” Hill (34-1-1 NC/22 KO) från Texas, USA. Det blir lite av ur askan i elden för Wallin, som här gör debut på 10 ronders distans. Det senare, distansen, ett begäran inne för ansökan och beslut hos KSD, varom besked väntas inom kort.
Wallin beklagar att byte av motståndare blivit nödvändigt, men ser omgående fram emot den nya tuffa uppgift som väntar. ”Han är definitivt den bästa motståndare jag mött så här långt”, säger Otto, ”och han är van att vinna .. han har ju bara ett enda nederlag och knappt det, för han tog revansch på den killen (Zack Page/red.anm) omgående. Det är ett stort steg upp i klass men jag ser fram emot utmaningen och jag tror det kommer att ta fram det bästa i mig!”
Och tillägger: ”Jag tror jag är redo för en titelfight och jag ska bevisa att jag är det mot Hill den 9:e december. Det blir min första tio-rondare, men det passar bra, för jag kommer bara att bli starkare med ronderna!”
38-årige Hill är Texas Champion 2008-11, vann WBF/Int-titeln 2012 (slog ut Stacy Frazier) och WBA/Int 2016 (poängslog Homero Fonseca); 25-årige, obesegrade Wallin är nu en av de främsta kandidaterna till en EU-titelfight, så oddsen stiger – det gäller en hel del i ringen i Nyköping.
Denna match blir tillsammans med SM-titelfighten i lätt tungvikt mellan Naim Terbunja och Sven Fornling den starkaste uppbackningen till WBA/International-titelfighten mellan Erik Skoglund och Timy Shala i Nyköpings Rosvalla Arena den 9/12.