OTTO WALLIN TOG STÖRSTA SEGERN; SLOG MURAT GASSIEV!

okt 01, 2023
boXning
Inatt, i Regnum Carya Hotel i Antalya i Turkiet, tog Otto Wallin (nu 26-1/14 KO) karriärens hittills största seger, då han knappt men högst korrekt besegrade förre dubble VM-kungen i cruiser och regerande WBA/Intercontinental champion i tungvikt Murat Gassiev (30-2/23 KO) på poäng efter 12 fullbordade ronder. 
Det var en tät och taktisk fight men mycket jämna ronder hela vägen, där Gassiev pressade framåt och letade avgörande lägen för att kunna slå ut sin man, men slog under vägs tämligen lite, medan Otto jobbade jämnare och arbetade varje rond för att knipa poängen. Han pumpade jabben och försökte hålla honom på avstånd och rörde sig smart sidledes på snabba fötter, och det lyckades. Och faktum är att KO-kungen Gassiev aldrig fick läge, utan neutraliserades hela vägen av den skicklige Sundsvallsfighern. Otto tyckte själv efteråt att han vann rätt klart, tog det stora flertalet ronder, på sitt större arbete, men var ändå orolig vid domslutet. Hela galan i Antalya var ’ryssägd’ och pressen från ryskt håll tung över evenemanget, så även om domarteamet var ett förment helt neutralt WBA-team, från tyske ringdomaren Jörg Mielke till de tre poängdomarna Oliver Brien (tysk), Matteo Montella (italienare) och Giulio Piras (italienare), så blir det ändå en viss påverkan.  Och när domslutet kom så var det oenigt: två av poängdomarna hade 115-113 till Wallin, medan den tredje hade vida avvikande siffror på 117-111 till Gassiev .. det blev således 2-1 till Otto, men det räckte gott! Han finaste seger hittilldags var därmed bärgad! 
För aftonbladet berättade han efteråt: ”Jag tyckte jag vann ganska stort. Klart i alla fall. Så lite förvånande med tredje rösten där. Men man vet aldrig, han är ex-världsmästare och ett stort namn. Det var en risk att möta honom, alltid farligt möta en puncher, men det var rätt. Och nu känns det otroligt bra!”
”Det har varit en svår tid i ett par år. Tunga år, utan riktiga stora matcher. Det har varit väldigt tuff, inga riktiga pengar. Bara en massa slit i träningslokalen. Och en oro för om det nånsin skulle bli en stor fight igen. Men nu är det värt det. Nu är jag äntligen där! Nu ligger jag bra till. Och när Fury möter Usyk så blir det en unified champion. Och då kan jag vara där och få en titelfight. Det skulle vara skönt med en rematch mot Fury ..!” .. sade den nye WBA/Intercontinental Champion Wallin.