PÅ ”G”: LOMA VS GERVONTA ..? GGG VS BILLY JOE ..? PARKER VS JENNINGS .. ’BARE KNUCKLE’ ..!

jun 06, 2018
boXning

Vasily Lomachenko, suverän segrare över Jorge Linares 12/5 om WBA-VM i lättvikt, skadade då sin högra axel, då ett ledband gick av, för vilket han opererades den 30/5, och det gick utmärkt bra, rapporteras det, och han är nu i effektiv rehab. Detta saboterade emellertid det tänkta VM-försvaret i augusti, och nu kan ”Loma”  inte vara tillbaka i ringen igen förrän i december. Han pratade med media om framtiden igår och det lyste om honom av tillförsikt, och hävdade att det fullt möjligt kan bli Gervonta Davis, obesegrad WBA-VM-kung i lätt lättvikt, som blir nästa motståndare i ringen .. OM Gervonta kommer upp i lättvikt .. det vore under alla omständigheter en jättematch ..! Och ett tufft steg direkt från skada. ”Jag vet att det måste bli en kamp mot Mikey Garcia med tiden men den hamnar sannolikt en vikt upp för mig”, sa Loma igår, ”men det blir ett intressant jobb .. precis som Gervonta Davis blir. Men nu får promotors jobba på detta, på sikt, och jag kommer vara redo .. jag är strax bra igen!”

 

Billy Joe Saunders, den ’andre’ VM-kungen i mellanvikt .. han som nästan förbises, innehavare av WBO-titeln, skulle ju ha mött Martin Murray i försvar den 23/6 i London, men rapporteras nu skadad och matchen ställs in. Och omedelbart öppnas ett fönster för att Saunders får bli nästa man mot riktige VM-kungen i klassen Gennady Golovkin (WBC/WBA/IBF) och att ett totalt titelenande skulle kunna äga rum i England i augusti. Det skulle på sätt och vis lösa GGG:s problem med att behöva ta sig an designerade IBF-utmanaren Sergeiy Derevyanchenko, en i stort sett ’okänd’ man och en svårsåld fight, då ett titelenande skulle kunna gå före .. Murray är inte ’happy’, tror inte på Billy Joes skada, och fordrar få sin chans .. och med tiden kanske mot segraren, utifall att ..

Förre WBO-kungen i tungvikt, Joseph Parker, förlust senast mot Anthony Joshua, är på väg tillbaka till ringen och nu sätts en hög-intressant fight ihop med förre VM-utmanaren Bryant Jennings, till Atlantic City i augusti .. det blir nåt!

 

Har vi fått tillbaka ’Bare Knuckle’-boxning på agendan? 44-årige tungviktsbesten Bobby Gunn (21-7-1/18 KO), en man som hävdat sig så-där i tungviktstoppen, har ett ’claim’ på att vara nutidens linjära ’bare knuckle’/bara knytnävar-prize fighting champion (underground-företeelse), och i den gångna helgen, den 2/6, så mötte han sydamerikanen Irineu Beato Costa Junior (19-7/17 KO; som slogs ut av Otto Wallin i Stockholm 2016) i en sanktionerad, regelrätt och legal ’bare knuckle’-fight i Cheyenne, Wyoming, där Wyoming Combative Sports Commission godkände detta. Gunn vann på KO 1, efter 41 sekunder ..! Första ’legala’ bare-knuckle matchen sedan John L Sullivan mötte Jake Kilrain i Richburg, Mississippi, USA 8/7 1889 ..!