PÅ ”G”: TYSONS MOTSTÅNDARE SEFERI, MOCK I VM-KVAL VS YILDIRIM, BRONERS DISS AV DAZN

maj 24, 2018
boXning

Comebackande f d världsmästaren i tungvikt Tyson Fury (25-0/18 KO) fick häromdagen till sist sin motståndare i Manchester den 9/6 – en av de mest emotsedda återkomster sporten haft på decennier – och det är ingen helt lätt uppgift ”The Gypsy King” åter-startar på, då det blir albanen Sefer Seferi (23-1/21 KO), en man som gick tiden ut mot Manuel Charr (WBA-VM/Reg) i enda nederlaget. Fury rapporteras dock vara i en ’otrolig’ form.

46-årige dansk-kongolesiske supermellanviktaren Lolenga Mock (42-14-1/13 KO), som Erik Skoglund besegrade på väg upp mot toppen, men som fått en nytändning under Palle/Nielsens matchning – nu obesegrad över 11 matcher – har lyckats få ett WBC-VM-kval (elimination) mot förre WBSS & VM-utmanaren, 20 år yngre, Avni Yildirim (19-1/11 KO) i Tyskland den 15/9. En sista grandios satsning mot toppen för Mock.

 

Promotor Eddie Hearn/MATCHROOM har landat ett ”billion dollar deal” med DAZN (Da Zone), en video-kanal och sport streaming-jätte, om 32 ’fight nights’ per år, 16 i England och 16 i USA, dit denna kanal nu introduceras och Hearn nu utvecklar sin rörelse. Man lär ha ett koppel verkligt tunga namn knutna till dealen – Hearn har ju ett gäng starka boxare i sin tjänst, inkl. tungviktskungen Anthony Joshua, men nu måste även starka amerikaner adderas.

Igår sprack nyheten att Hearns kontakt i ärendet med färgstarke men oftast ”sjövilde” Adrien Broner slog bakut med besked. Broner kallade Hearns erbjudande om tre matcher – en i september 2018 på $2m, en i mars 2019 på $2,25m och en i september 2019 på $2,5m .. totalt 6,75 miljoner dollar – för ett ”slav-avtal” (!!) och förkastade alltihop som oförskämt och markerade med att ge Hearn fingret i digital form!