PACMAN ÖVERKLAGAR; BRAEHMER & KUDRYASHOV ANSLUTS TILL WBSS        

jul 06, 2017
boXning

       

I en fight-vecka utan någon riktigt stor match till helgen cirkulerar nyhetsflödet just nu om Pacquiaos framtid i ringen och vilka nya namn som påannonseras till den nya superturneringen World Boxing Super Series (Muhammad Ali Trophy) – i själva verket är den kommande helgens största tilldragelse lottningen till hur de anslutna boxarna i WBSS paras ihop, vilket sker på lördag kväll i Monaco i en live-TV-sänd gala.

Efterskörden av Manny Pacquiaos förlust mot Jeff Horn förra helgen har vuxit till att nu omfatta PacMans krav, stöttad av Filippinernas boxningsstyre, att en undersökning måtte göras av WBO om eventuella felaktigheter kan ha lett till domslutet. Praktiskt lagde promotorn Bob Arum har gått ut med att en returmatch kan sättas ihop redan i september. Mer lär följa.

Redan för ett par dagar sedan blev det klart att Jürgen Braehmer 48-3/35 KO), den förre WBA/regular mästaren (tidigare WBO-champ) i lätt tungvikt kommer med i WBSS-turneringen .. i den lättare klassen där, dvs han har gjort ”en Skoglund” och pressar sig ner i supermellanvikt – vilket han nu officiellt säger kommer att bli utan problem – och blir därmed fjärde anslutne fighter till turneringen i super mellanvikt. Ytterligare fyra man kommer att tillkännages närmaste dagarna.

Idag blev det nu även klart att den obesegrade ryske KO-kungen i cruiservikt Dmitry Kudryashov (21-1/21 KO), kallad ”The Russian Hammer” kommer med i den tyngre turneringen till det redan mycket stjärnspäckade gäng som anslutits tidigare. Här återstår nu en boxare att presentera.