PACQUIAO OFFICIELLT UTNÄMND SENATOR I FILIPPINERNA

maj 19, 2016
boXning

Senator-Manny-Pacquiao

Vid en ceremoni i Manila, Filippinerna gjordes idag utnämningen av tolv nya senatorer officiell och bland dem var tveklöst förre åtta-faldige VM-kungen i boxning Manny ”Pacman” Pacquiao den mest namnstarke. Pacquiao fick till slut 16 miljoner röster i valet och lämnar nu kongressen, som han tidigare tjänstgjort i, och tar sin plats i Filippinernas senat.

Manny har ju i princip gjort sin sista proffsboxningsmatch, och har ju deklarerat att det nu blir politik till hundra procent. I sitt tacktal idag tillägnade han segern i senatsvalet sitt folk, kabayanerna, och underströk att hans kampanj gått ut på och nu ska arbeta för de fattiga massorna, motarbeta korruption ge det vanliga folket ett bättre liv och högre standard. ”Jag kommer inte att svika er, jag kommer inte att stjäla från er, jag kommer inte att misslyckas. Var försäkrade om att jag ska göra allt jag kan för Gud och vårt land”, sa han. 

Samtidigt hålls dock ett fönster öppet av Filippinernas Boxningsförbund att nominera ”Pacman” som en tänkbar startande i 64 kg i kommande OS i Rio ..!